1401 день назадОлег

Підкажіть, будь ласка, чи потребує переукладення Договір про надання правничої допомоги у випадку, якщо у клієнта прострочений паспорт (документ вже недійсний, оскільки минуло понад 1 місяць, як клієнту виповнилося 25 років, тому має отримати ID-картку).

Олександр SOD

В цьому питанні все не так очевидно, як може здатися на перший погляд. Звичайно, має значення, з якою метою слід використати цю обставину. Наприклад, можна не дати суду опитати (провести допит)цієї особи, мотивуючи це тим, що суд позбавлений можливості з'ясувати особу громадянина. Хоча, це може бути дієвим лише в разі, якщо особу не було встановлено судом в попередніх судових засіданнях.

Олександр SOD

Дуже сподіваюся на те, що це запитання не поставив практикуючий адвокат.

Олег (автор вопроса)

Дуже дякую за відповідь.

Справді, із мого запитання не зрозуміло, в якому статусі учасника судового процесу перебуває його автор. Зізнаюся, я вже мав досвід роботи із недолугим адвокатом, від послуг якого довелося відмовитися, тому надалі прагну захищати власні інтереси самостійно.

Мова йде про спадковий спір між двома спадкоємцями (мною та іншою). В першому спорі (встановлення родинних відносин між фізичними особами) я спромігся зробити так, щоб позивач подала заяву, в якій просила залишити заяву без розгляду. Вона була задоволена судом.

Нинішній спір про визнання права власності на 1/2 частину житлового будинку. Позивач не погоджується на ту суму. яку я запропонував їй за її частку (я постійно проживаю у спірному будинку). Позивач ніколи в ньому не проживала та й не бажає жити в ньому. Декілька останніх років працює за кордоном. Мені відомо, що згідно умов його трудового договору, за 10-15 днів вона повинна повернутися на роботу. Тому, на виготовлення паспорта громадянина України саме зараз в неї просто не буде часу. Таким чином, спробую використати це в свою користь та змусити її піти на мирову угоду, з умовами. вигідними для мене.

Так все ж, практикуючі юристи, хто відповість на запитання, про Договір про надання правничої допомоги? Будь ласка, не пошкодуйте декілька хвилин.

Ні, не має підстав для переукладення договору про надання правничої допомоги, оскільки документи були дійсними на момент його укладення, адвокатом була встановлена особа за чинними документами.

Олег (автор вопроса)

Дякую за відповіді.

При написании ответа используется разметка Markdown.