1328 дней назадОлександр

Допоможіть, будь ласка, із вирішенням такої ситуації.

Померла бабуся, яка на правах приватної спільної часткової власності (разом із старшим внуком) була власницею будинку. У старшого внука є свідоцтво про право власності на будинок, на якому приватним нотаріусом посвідчено договір дарування 1/2 частки (написано від руки та поставлено печатку), сам договір дарування та витяг про державну реєстрацію прав БТІ.

Разом із бабусею проживав її син після другого розлучення (залишивши свою житлову площу), а дочка живе в іншому місці. Син відмовився від прийняття спадщини на користь свого сина (молодший онук бабусі) до 6 місяців після смерті бабусі. Відповідно заяви на відкриття спадщини до державного районного нотаріуса подали молодший онук бабусі (разом із заявою-відмовою свого батька) та дочка бабусі. На жаль,через 6,5 місяців після смерті бабусі помер також її син, який раніше відмовився від спадщини.

Державний нотаріус прийняв заяви, але нічого не пояснив про розподіл спадкового майна, аргументувавши це карантином та відсутністю часу, а просто повідомив прийти по сертифікати через близько 3 місяці (31 серпня). Скажіть, будь ласка, як повинен вчинити нотаріус згідно чинного законодавства щодо розподілу майна? Чи можливі якісь непередбачувані рішення на користю однієї із сторін, враховуючи її впливовість на місцевому рівні? Будемо щиро вдячні також за будь-які поради стосовно розумного вирішення цієї ситуації з точки зору раціонального використання майна та мінімізації витрат на його оформлення.

Аноним

Нотариус действует в соответствии с законодательством а не влиянием на каком-то уровне.

~= А Д В О К А Т =~

Звертайтесь персонально - потрібен діалог.

Олександр (автор вопроса)

ОК. Як звернутися персонально? Я вперше на цьому ресурсі.

За контактними даними, які зазначені у профілі. ~= А Д В О К А Т =~

Телефоны/факсы 095 087 0419 Email advocate_s@i.ua Сайт https://advocates.io.ua/s2600895/odin_z_advokativ_danogo_saytu

Аноним

К этому гражданину. ~= А Д В О К А Т =~ не обращайтесь - безграмотный и бесполезный типа юрист

При написании ответа используется разметка Markdown.