1253 дня назадАноним

Територіальна громада м. Львів уклала з польською фірмою “Квант” контракт на постачання машини для укладки асфальтового покриття “Broadway” вартістю 2 млн. євро. Польська фірма виконала свої зобов’язання, але територіальна громада не змогла розрахуватися своєчасно через брак коштів. Але керівництво територіальної громади запевнило, що за її борги розрахується держава. Проаналізуйте ситуацію. В якому розмірі держава відповідає за борги територіальних громад?

Аноним

пздц даун

Аноним

В даному випадку, територіальна громада несе відповідальність, оскільки вона виступала замовником. Однак, необхідно аналізувати умови договору.

Крім цього, відповідно до ч. 1. ЗУ "Про місцеве самоврядування" шкода, заподіяна юридичним і фізичним особам в результаті неправомірних рішень, дій або бездіяльності органів місцевого самоврядування, відшкодовується за рахунок коштів місцевого бюджету, а в результаті неправомірних рішень, дій або бездіяльності посадових осіб місцевого самоврядування - за рахунок їх власних коштів у порядку, встановленому законом.

При написании ответа используется разметка Markdown.