1270 дней назадНеизвестный

Хочу піти від чоловіка, але вони зі свекрухою кажуть, що не віддадуть мені дитину (5 років). Тобто: сама можеш іти, але без дитини. Без дитини я, звичайно, не піду. Піти з дитям, коли їх немає вдома, чи це розцінять як викрадення? Як зробити, щоб дитина до суду лишалася зі мною? Чи існує якесь правове регулювання цього питання?

Доброго дня. У Вас повинно бути житло для проживання з дитиною, треба заявити в поліцію про вчинення домашнього насильства, дитина повинна бути з Вами зареєстрована, тоді ви маєте право отримати аліменти від батька дитини.

~= А Д В О К А Т =~

Орендуйте будь-яку квартиру з можливістю прописки в ній - тоді зможете прописати (зареєструвати) там і дитину навіть без згоди власника житла, забрати її та проживати там (те ж саме можете зробити у житлі батьків). А після цього подаєте в суд на розвід та одночасно про вирішення питання щодо проживання дитини з вами. Також потрібно мати постійне джерело доходу (роботу, підприємницьку діяльність тощо). Забрати дитину ви маєте право так само як і батько (якщо є де у вас окремо від чоловіка офіційно проживати) - тому за це можете не хвилюватись.

Неизвестный (автор вопроса)

Зараз і я, і дитина зареєстровані в квартирі чоловіка. Роботу маю. Фізичного насильства він не чинить, але постійно влаштовує скандали на пустому місці: не так приготовано, не так покладено, не так на маму його подивилась і т.д. Усі сусіди, мабуть, це чують.

При написании ответа используется разметка Markdown.