1251 день назадАноним

Чи може депутат об'єднаної територіальної громади призначатися на посаду старости села?

~= А Д В О К А Т =~

Це нове законодавство - тому платно.

freelawer

ст. 7 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад». Не може

~= А Д В О К А Т =~

Звідки таке поверхове твердження - в ст. 7 саме про "старосту села" жодного слова не має !!! І це також не є "інша робота на постійній основі в радах, їх виконавчих органах та апараті."

Стаття 7. Несумісність статусу депутата місцевої ради з деякими посадами та видами діяльності

1. Депутат місцевої ради, який перебуває на посаді керівника місцевого органу виконавчої влади чи на іншій посаді, на яку поширюються вимоги Конституції та законів України щодо обмеження сумісництва, не може поєднувати свою службову діяльність на цій посаді з посадою сільського, селищного, міського голови, секретаря сільської, селищної, міської ради, голови та заступника голови районної у місті, районної, обласної ради, а також з іншою роботою на постійній основі в радах, їх виконавчих органах та апараті.
~= А Д В О К А Т =~

В ст. 7 взагалі йде мова не просто про "депутата", а лише про "депутата, який вже перебуває на посаді керівника" ... Так що не так все просто з цим питанням, якщо бажати дійсно знайти на нього вірну та повну відповідь.

freelawer

Вас послухати так у вас все не просто, життя не склалося, так не перекидайте з хворої голови на здорову.

~= А Д В О К А Т =~

При чому тут чиясь "хвора голова"? Мова йде про юридичну оцінку ситуації. Якщо вона неналежна чи неповна, то і відповідь не вірна чи недосконала... А "перекидати" з пустого в порожнє - згідний, дійсно не потрібно.

freelawer

Так і не перекидайте

~= А Д В О К А Т =~

І не перекидаю - від юриста юридична оцінка має бути як відповідь на запитання. А дане питання дійсно не є зручним для поверхових відповідей, які не є дійсні.

При написании ответа используется разметка Markdown.