1224 дня назадАноним

Чи обов'язкова приватизація житла для отримання паспорта дитині в 14 років на сільраді кажуть що так?

freelawer

У вас повинно бути зареєстроване місце реєстрації, при чому тут приватизація

~= А Д В О К А Т =~

...зареєстроване місце проживання, для якого має бути попередній дозвіл власника житла.

freelawer

Приватизація для цього не потрібна,відмовити не мають право. Приватизація житла це право, а не обов'язок

~= А Д В О К А Т =~

...але щоб було належно зареєстроване місце проживання, то має бути попередній дозвіл власника житла. Він (такий дозвіл власника житла) є чи його немає?

freelawer

закон внимательно читайте, разрешение не всегда нужен

~= А Д В О К А Т =~

В данном случае не идёт речь о приписке (регистрации) родителями несовершеннолетнего именно их ребёнка. Поэтому речь о других исключениях (когда такое разрешение собственника не нужно) не велась в рамках фабулы и текста вопроса.

freelawer

По факту приватизация не должна влиять на получение паспорта, это право и паспорт получить по достижению определенного возраста тоже право

~= А Д В О К А Т =~

Но ведь логично знать где именно его нужно получать, так как проверка личностных данных при первом получении паспорта должна (по их "инструкциям") проходить именно по месту регистрации (прописки), а не в любом месте в Украине. Вот и наслаивается одно на другое. И получается, что без наличия регистрации невозможно определить место обращения, получения паспорта впервые.

freelawer

Реєстрація місця проживання не має нічого спільного з майновими правами. Не мають право відмовити тільки на підставі того, що будинок не приаватизоватий

~= А Д В О К А Т =~

Так відмовляють не через неприватизацію будинку, а скоріш за все через відсутність прописки (реєстрації) дитини. Просто автор питання очевидно не дописав питання повністю. А приватизація нею (дитиною) частки - очевидно могла б просто замінити необхідну реєстрацію (прописку). Тому що в селі можуть бути просто ніяк неоформлені будинки десятками років - так і живуть... Тоді як видавати паспорт вперше ??? Якщо ні будинок не оформлений, ні прописки немає, а "домові книги", які раніше заміняли прописку- тепер недійсні і є анахронізм, який можна викинути на смітник.

freelawer

Автор питання читайте закон https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-%D0%BF#Text

~= А Д В О К А Т =~

Так, це дуже "простенький" нормативний документ, але щоб його зрозуміти і засвоїти потрібно "з'їсти вагон енергії" та потратити "три вагони часу"... Автор питання навряд чи таке "потягне"... Це "просте" питання насправді не є просте та ще й громіздке, особливо у відношенні з "закорузглими корупційними чиновниками з цієї сфери". Краще найняти очного адвоката та з його допомогою та участю намагатись все вирішити.

freelawer

Можно обійтися без адвоката, автор питання вже давно думаю не читає ваші відповіді

При написании ответа используется разметка Markdown.