1215 дней назадвіка

Доброго дня! Маю неповнолітню дитину 13 років , хотіла оформити на неї пай (після смерті мами). Та нотаріус відмовив ,оскільки потрібна згода батька (з яким не спілкуємося 10 р.) Чи правомірні дії нотаріуса...?

~= А Д В О К А Т =~

Правомірні. Та ще й потрібна ще одна згода - згода органу опіки, який повинен від держави захищати інтереси неповнолітніх, про що нотаріус ще не встигла сказати (напевно приберегла для наступного разу).

Доброго дня, Віка. Можна без згоди батька за рішенням органу опіки або на підставі судового рішення, відмовитись від спадщини на користь доньки Ви можете протягом 6 місяців з моменту відкриття спадщини.

~= А Д В О К А Т =~

Однак, встигнути "марафоном" протягом 6 місяців отримати, наприклад, рішення суду щоб встигнути його пред'явити нотаріусу для подальшого оформлення відмови від спадщини - проблематично в наш час. Вже краще без всякого очікування та немалих затрат по складному переоформленню земельної ділянки - просто та порівняно дешево оформити заповіт на дочку прямо зараз без всяких "органів опіки" чи судів або погоджень від батька...

Аноним

Если прошло 6 месяцев со дня смерти оформить на ребенка уже нельзя - нужно оформлять на себя.

Аноним

Дякую. Буду через заповіт.

Аноним

Вы должны понимать, что в этом случае пай ребенок получит после вашей смерти.

Аноним

Так розумію. Дякую.

~= А Д В О К А Т =~

А "дякую" було для кого ???

Аноним

Для всех, кто ответил :)

~= А Д В О К А Т =~

Віка-віка! Ай-яй-яй...

При написании ответа используется разметка Markdown.