1197 дней назадАноним

Ситуація така. Брата побили, забрали телефон і по ці пори не віддали...побої зняли аж на 4 день( не було на роботі працівника по данному питанню) і то лишились лише великі синці. Був суд 1 на якому постраждалий все розповів та попросив щоб обвинувач сплатив матер допомогу, на що він заперечив і більше не став нічого говорити... як діяти далі,

freelawer

Цивільний позов в кримінальному провадженні Зверніться до адвоката по місцю проживання

Аноним (автор вопроса)

Заяву вже пізно писати на моальну компенсацію???

freelawer

Ні не пізно, можна подавати

freelawer

ст. 128 Кримінального процесуального кодексу

~= А Д В О К А Т =~

А чим закінчився суд, адже це немаловажно !???

~= А Д В О К А Т =~

Якщо вже є рішення суду, що вступило в законну силу і воно апеляційно не було оскаржено - то все, алєс! Більше можна "не смикатись"... бо пізно "махати кулаками після бою!"

freelawer

Особа, яка не пред’явила цивільного позову у кримінальному провадженні, а також особа цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред’явити його в порядку цивільного судочинства.

~= А Д В О К А Т =~

Цей суд, що "був" (зі слів автора питання) - міг бути не по кримінальній справі, а по КУаП (дрібне хуліганство, наприклад). І тоді, якщо склад адмін.проступку суд не визнав (чи встановив його відсутність) - то окремий чи будь-який цивільний позов марний буде з цього ж самого приводу - вина відсутня! Якщо немає самого проступку - то немає (і не може бути!) й цивільної (матеріальної) відповідальності за нього! Те ж саме стосується і складу кримінального правопорушення, якщо б це було саме воно. Адже з плутаного тексту самого питання не зрозуміло: що то був за "суд"???

При написании ответа используется разметка Markdown.