1189 дней назадАноним

Доброго дня! Наш клієнт, фірма - покупець звернулася до арбітражного суду з позовом до нашого суспільства - продавцю про розірвання договору купівлі-продажу та повернення покупної ціни. Рішенням суду в позові відмовлено. Постановою суду апеляційної інстанції рішення скасовано, позов задоволено. Судова колегія Верховного Суду змінила постанови суду апеляційної інстанції та арбітражного суду округу і доповнила постанови суду апеляційної інстанції становищем про обов'язок фірми повернути нам отриманий за договором товар. Покупець подає позов про завдану моральну шкоду в результаті повернення товару. Яке рішення суду ви бачите можливим?

freelawer

Правовий аналіз судової справи це не безкоштовна консультація

~= А Д В О К А Т =~

Тим більше, що ніякого арбітражного суду не існує в Україні давно вже, тим більше щодо "з позовом до нашого суспільства", що є якийсь невдалий переклад з російської очевидно слова "общества", що було б вірно "товариства", а ніякого не "суспільства"...

Задачки зі старих підручників))

По арбитражу - существует в Украине международный арбитражный коммерческий суд (https://icac.org.ua/ru/) . Относительно перевода - действительно исковое заявление к народу звучит как-то сногсшибательно. Основное по вопросу - щодо завданої моральної шкоди - 100 відсоткова відмова суду.

~= А Д В О К А Т =~

Международный арбитражный коммерческий суд в данном вопросе никак не причём, так как предмет спора практически не соприкасается с внешнеэкономической деятельностью. Это действительно старая заезженная задачка со времён существования арбитражного суда в Украине ещё "за царя Гороха".

При написании ответа используется разметка Markdown.