1185 дней назадНиколай

Я начальник відділу. Керівник видав наказ на додаткове виконання мною обовязків вакантної посади іншого відділу на безоплатній основі. В іншому відділі, у керівника (вакансія), є інший безпосередній керивник. Тепер я підпорядковуюсь відразу двум беспосереднім керівникам.) Чи це законно?

~= А Д В О К А Т =~

Законним є те, що вирішить "генеральний" керівник (або власник-роботодавець), який має повноваження формувати структуру з лініями адміністративного підпорядкування всіх елементів-посад структури між собою (тобто щодо штатної структури в тому числі). Рівень робочого навантаження - те ж саме. Внутрішнє сумісництво має відбуватись лиш за згодою працівника (якщо немає згоди - то такий наказ незаконний і його можна оскаржувати в суді, якщо немає остраху, що так можна позбавитись роботи взагалі, адже при конфлікті з керівництвом можуть бути застосовані непрямі способи впливу аж до звільнення "незручного" працівника за надуманими підставами, однак що може бути неможливо доказово довести в суді).

А якщо "по згоді" - то все може існувати у правовому полі та оплата може бути у розмірі до 1,5 окладу на "більшій" посаді за "внутрішнє сумісництво" без збільшення кількості робочих годин (8 на добу, 40 на тиждень).

Також не складно "генеральному" керівнику взагалі перетасувати штатну структуру таким чином щоб всі функції перекласти на один відділ та на одну посаду - це лише справа техніки та юриста, який вірно сформує текст відповідного наказу чи комплексно декількох наказів. Сперечатись з начальством - це те саме що "плювати проти вітру" - собі дорожче. Єдиний практичний спосіб - це знайти іншу роботу більш вдалу для своїх потреб, оплати та навантаження.

Николай (автор вопроса)

Дякую. І ще одне- чи є додаткове виконнання мною обовязків вакантної посади іншого відділу ІСТОТНИМИ ЗМІНАМИ умов праці?

законна вся кількість керівників, які визначені у штатному розписці та згідно посадових інструкцій конкретного роботдавця

виконання інших обов*язків - це не зміна істотних умов, це на підставі Вашої заяви прийняття в порядку суміщення посад

~= А Д В О К А Т =~

Якщо була відсутня ваша письмова згода (заява) на таке додаткове навантаження - то це ТАК, це є "істотна зміна умов праці".

При написании ответа используется разметка Markdown.