1180 дней назадАноним

Не зовсiм розумiю, хто складае протокол про адмiнiстративне правопорушення передбачене Ст44/з ч2 КУпАП. ЗгiдноСт255п1 КУпАП уповноваженi особи органiв внутрiшнiх справ(Нацiональноi полiцii) мають право складати лише по ч1 Ст44/з КУпАП. А по обом частинам Ст44/з згiдноСт255п2 мають право складати протокол посадовi особи ,уповноваженi на те виконавчими комiтетами (а у населених пунктах , де не створено виконавчих комiтетiв,-виконавчими органами,що виконують iх повноваження) сiльських, селищних, мiських рад. Так от запитання: Чи можуть бути працiвники Нацполiцii посадовими особами , уповноваженими на те виконавчими комiтетами? Та чи можуть складати протокол по ч2 Ст44/з КУпАП? Якщо так, то чому про це прямо не сказано в Ст255п1 КУпАП?

~= А Д В О К А Т =~

Не можуть - тому це все і розділено. Але реорганізація (адміністративна реформа, укрупнення) всього в зв'язку із створенням нових утворень - ОТГ ускладнює неорозуміння ситуації.

Аноним (автор вопроса)

Дякую шановний АДВОКАТ ,що вiдгукнулися. Так от ще бiльше ускладнюе неорозумiння ситуацii те, що згiдно Ст222 КУпАП Органи Нацiональноi полiцii розглядають справи про адмiнiстративнi правопорушення по Ч2 Ст44/з. Так же само як i згiдно Ст219 КУпАП Виконавчi комiтети сiльських,селищних,мiських рад. То як же вони мiж собою вирiшують хто буде розглядати справу? I як Органи Нацполiцii можуть розглядати справу, якщо вони не можуть складати протокол по Ч2 Ст44/з? Нiчого не розумiю.

~= А Д В О К А Т =~

У нас вже немає "Виконавчих комiтетів сiльських, селищних, мiських рад" - вони в стадії "ліквідації" чи "перетворення" на органи ОТГ, що є зовсім інші структури, про які в КУпАП взагалі ні слова. То як же вони можуть діяти в цих "нових" умовах, поки не будуть внесені відповідні зміни до КУпАП законодавцями (ВР)??? Тому діють тільки в тих місцях, де передбачена дія поліції - поліція то не реорганізована і вона зазначена в КупАП, то і діє в тим рамках, де про неї прямо зазначено в статтях КУпАП. То в чому питання - не зрозуміло. Не можуть діяти "відумерлі" структури, а ті що не "відумерли" (поліція) - діють, але строго так як про це написано в КУпАП, а не підміняють собою інші структури. Що ж тоді не зрозуміло???

Аноним (автор вопроса)

Дякую шановний АДВОКАТ. Так от все ж таки,що то за посадовi особи , що мають право складати протокол по Ч2 Ст44/з КУпАП?

Аноним

Я ще не чув щоб по цiй статтi на когось складали протокол. Але всеж таки полiцейськi обмежуються попередженням. А от про що вони попереджують ? Теж не зрозумiло.

~= А Д В О К А Т =~

Ніхто, поки не сформуються відповідні структури в ОТГ.

Аноним (автор вопроса)

Дякую шановний АДВОКАТ. А от,наприклад, якщо до порушника пiдiйдуть полiцейськi i будуть вимагати одягнути маску(припинити правопорушення) , а правопорушник вiдмовиться(буде продовжувати правопорушення), чим проявить непокору законнiй вимозi полiцейського, чи буде це вважатися правопорушенням за Ст185 КУпАП ? Як Вам такий механiзм протидii злiсним порушникам карантину?

~= А Д В О К А Т =~

Ви зациклились на "масці". Попустіться. Щодо користі маски є різні точки зору фахівців, причому іменитих. Ознайомтесь хоча б з альтернативними позиціями, а не сліпо вірте всьому, що вам впарюють зацікавлені в доходах особи та їх ЗМІ. Як будете такий загіпнотизований сумнівними ідеями - то і КУпАП не допоможе...

Аноним (автор вопроса)

Та я не зациклений, я все чудово розумiю. Це я, як кажуть, для всебiчного розвитку. Щоб бути юридично пiдкованим в даному питаннi.

Аноним (автор вопроса)

Дякую Вам, шановний АДВОКАТ, що вiдгукнулися на моi запитання.

~= А Д В О К А Т =~

Не можна бути підкованим ні в чому у "час перемін", в якому жити не комфортно в принципі (проклинають же: щоб ти жив в час перемін!). Якщо "експресутворені" ОТГ не мають ніяких законних органів (і не відомо коли вони будуть!), які б не суперечили раніше діючим законам, якщо все робиться "галопом по європам" - то як хто може знати що вірно та законно робити у правовому полі.

Аноним

Справа в тiм, що полiцейськi складають постанову по цiй статтi, а не протокол. I вони ж i poзглядають ii . Тому в КУпАП все чiтко i poзмежовано. А протокол складають уповноваженi особи, i вони ж i розгладають справу . От i все, що потрiбно було Вам вiдповiсти. А адвокат Вам голову задурманив,i по сутi нiчого не пояснив.

~= А Д В О К А Т =~

Заднім "умом" "крєпок" товарищ? Так це не дивно - заднім умом, коли вже все розжовано любий дурак буде "крєпок" - це не є особливе "досягнення", достойне поваги за рахунок інших. Це всі суть людини і показує... Як питає у таких часом один мій товариш коротко: національність?

При написании ответа используется разметка Markdown.