1147 дней назадВіталій

Добрий день! Запитання такого формату! Квартира приватизована на 3-ох осіб : Мати, Дочка, Син. Мати померла, Син вважає що не тільки Мамина часка його, але вся квартира, чи має право дочка на свою частку та часку своєї Матері, як правильно вчинити по закону, щоб Дочка отримала все належно, не зважаючи на обставини. Дякую!

Аноним

Часть матери делится равномерно на всех наследников - детей, пережившего супруга и родителей умершего. Наследникам необходимо в срок ДО 6 месяцев подать заявление нотариусу о принятии наследства.

Доброго дня. Спочатку треба оформити право на спадщину, зареєструвати право власності, звернувшись до нотаріуса, а потім через суд усувати перешкоди у користуванні спільним майном та встановлювати порядок користування спільним майном серед співвласників.

~= А Д В О К А Т =~

Право на свою законну частку у дочки ніхто і не забирав, просто вона напевно не бажає виборювати те свое право, а змирилась з тим, що брат фактично "пограбував" її частку та незаконно "по життю", а не по документах - привласнив собі. Аналогічно і з тією половиною від 1/3 спадкової частини, що залишилась від матері. По закону в даний час їм обом в цілому кожному після оформлення спадщини мало б належати по 1/2 від всієї квартири. А якщо брата це не влаштовує - то хай викупляє половину квартири у сестри та й живе після цього собі беспроблемно.

Але ми ще не знаємо чи часом не оформила мати перед смертю заповіт лиш на одного сина - тоді дочці взагалі нічого не "світить" від спадкування 1/3 частини матері, проте її раніше набуту законну частину (1/3) все одно ніхто не має права юридично привласнити без її згоди та без її бажання продати цю частину брату або іншим особам чи подарувати її комусь, кому вона побажає.

При написании ответа используется разметка Markdown.