1130 дней назадАноним

Батьки всиновили хлопчика у 8-річному віці. Разом прожили 6 років. Створювали для нього максимально комфортну обстановку. Але як виявилося, дитина була абсолютно неврівноважена. Протягом останніх років це проявлялося дуже сильно. Віддали у місцеву школу, але він там не прижився, тому перевели на дистанційне навчання. Він відмовляється вчитися чи взагалі щось робити. Матюкається, проклинає за те що взяли його, кидається з ножем, погрожує фізичною розправою мамі і мені. Внаслідок цього, сім'я розпалася, батьки розлучилися, тому виховувала одна мама та старша сестра(я). На День народження йому подарували телефон. Нещодавно виявили що він дивиться порнографію та переписується матом з неадекватними дітьми. Вчора почав різати руки, аргументує тим що йому нудно. Сьогодні тричі погрожував перерізати мені горлянку.

Вже неодноразово думали про повернення, але в основному він сам висловлює таку думку. Спілкувалися з органами опіки, але ті сказали, що позбавлять маму батьківських прав. Погрожували, що заберуть мене у інтернат. Чи справді при поверненні у інтернат можуть позбавити батьківських прав? І чи можливо взагалі повернути дитину назад, без подібних наслідків?

~= А Д В О К А Т =~

Вам потрібно звернутись з цим до лікаря психіатра, а потім в суд, для оформлення примусового лікування. Бо з 18-ти років буде утруднено це робити.

Аноним

До чого тут лiкар психiатр? Питания було задано конкретно. Чи можливо повернути, i якi можливi наслiдки?

~= А Д В О К А Т =~

До психіатра потрібно саме щодо усиновленого щоб отримати попереднє заключення з діагнозом, а не допустити позбавлення матері "батьківських" прав щодо всіх дітей. Адже психічні та небезпечні для життя оточуючих відхилення тут очевидні. А вже потім до суду, тому що по іншому зразу до суду ні з чим буде йти. Деталізація - при персональному діалозі, адже там ще є ряд деталей та процедур, які коротко не пояснити і потрібно більше інформації мати юристу.

Аноним

Так. А до чого тут iншi дiти? Позбавити батькiвських прав можна тiльки щодо саме цii дитини.

freelawer

Інші діти ні при чому, але перевіряти будуть всіх, тому краще дійсно звернутися до психіатра. І в будь-якому разі постане питання, як виховувалася дитина напротязі 6 років. Може її довели до такого стану. Це не вам догана, але орган опіки таке питання підніме

~= А Д В О К А Т =~

Питання про позбавлення прав буде стояти не щодо однієї дитини (за таких обставин та якщо дітей більше одної), а буде аналізуватись взагалі відношення законних батьків до своїх дітей в цілому. Ніколи не позбавляють лише щодо однієї дитини, якщо в тій же сім'ї є ще діти. Тому що вони всі (діти) можуть опинитись в однакових обставинах зі сторони "таких" батьків (які спочатку беруть, а потім "передумують" - це ж само по собі виглядає не серйозно на рівні віку безвідповідального "п'ятикласника", а не дорослих серйозних людей) і оцінювати тому потрібно в комплексі - це ж елементарно, навіть без особливих знань юриспруденції.

freelawer

Тому потрібно заключення лікаря для визнання всиновлення недійсним

При написании ответа используется разметка Markdown.