1123 дня назадІван

Доброго дня, шановні панове. Проконсультуйте з приводу такого питання: батько проживає в сільській місцевості, нотаріуса там немає, чи може він взати доручення в сільській раді для представлення всіх його інтересів чи має воно законну силу? Знаю раніше так було, але все постійно змінюється. Можливості поїхати хворому пенсіонеру в райцентр та вистоювати чергу до державного нотаріуса немає та і з коштами тяжко. Всім дякую за допомогу.

~= А Д В О К А Т =~

По формі - може, але чи грамотно буде складено текст такої довіреності сільською радою - це питання "на авось".

freelawer

Такая довіреність маю юридичну силу так само, як і нотаріальна

~= А Д В О К А Т =~

Але якщо в ній буде "сільський" малограмотний текст (що нерідко трапляється), то толку при використанні потім може бути ніякого.

Аноним

Довiренiсть на представленная ВСIХ iнтересiв не може. Ст 245 ЦКУ . Крiм того АДВОКАТ правий. У посадових осiб сiльських рад,уповноважених вчиняти нотарiальнi дii , нема таких складних текстiв довiреностей,та й нема такого досвiду посвiдчувати складнi довiреностi . В Вашому випадку все таки треба звертатися до нотарiуса.

Можна надати з Вашого боку в сільраду форму довіреності, яку складають у нотаріуса для подібних впиадків. У разі необхідності звертайтеся, надамо зразок.

При написании ответа используется разметка Markdown.