1036 дней назадАноним

якщо в договорі між юридичною особою та фізичною особою вказано Господарський суд як місце вирішення спорів (напевно помилково), загальний (не господарський) суд прийме справу за таким договором до розгляду?

на мою думку має прийняти.... Ти паче суд і відповідач може і не помітити той пункт в договорі про Господарський суд..... Головне в позові не акцентуйте на цьому увагу, може пронесе)))))

Норми ГПК щодо територіальної підсудності не допускають договірної підсудності, окрім виключень за міжнародними угодами. Тому підсудність буде визначена відповідно до вимог закону і залежить від предмету спору, наприклад, якщо заявленені вимоги щодо корпоративних прав до фізичної особи, справа буде підсудна господарському суду.

~= А Д В О К А Т =~

Але ви не уточнили, може ця "фізична особа" мається на увазі "підприємець - ФОП". Тоді справа тільки до госп.суду. А якщо хоч одна сторона справді фізична особа, але не ФОП - то тільки до загального суду, не залежно від того, що невірно (і не законно!) передбачено в договорі. Все, що у будь-якому договорі не законно - можна не притримуватись.

При написании ответа используется разметка Markdown.