1049 дней назадАноним

Можно ли решением суда обязать мамашу которая получает алименты, давать отчёт отцу о целевом использовании средств?

Нельзя. Можно обратиться с заявлением в органы опеки, которые проведут проверку.

Стаття 186 СКУ. Контроль органу опіки та піклування за цільовим витрачанням аліментів

1.Контроль за цільовим витрачанням аліментів здійснюється органом опіки та піклування у формі інспекційних відвідувань одержувача аліментів, порядок та періодичність здійснення яких визначаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері усиновлення та захисту прав дітей. За заявою платника аліментів (крім тих, які мають заборгованість зі сплати аліментів) інспекційні відвідування одержувача аліментів здійснюються органом опіки та піклування позапланово, але не більше одного разу на три місяці.

2.У разі нецільового витрачання аліментів платник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про внесення частини аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України.

~= А Д В О К А Т =~

Так выходит - таки можно, хоть и опосредственно (и это даже лучше, так как качественней будет). Но только через его обращение в органы опеки, которые и проверку проведут и предоставят ответ тому отцу на его обращения, который может регулярно туда обращаться и получать соответственно ответы.

Нельзя по решению суда. Качественнее не будет, за неисполнение решения органов опеки - нет ответственности.

При написании ответа используется разметка Markdown.