999 дней назадАноним Валентина

В травні 1995р я одружилась з своїм чоловіком і ми почались жить в квартирі його батьків.В вересні 1995 в нас родилась донька,в березні 2001-син.В квітні 2002 його батьки перебрались в село а ми залишились в квартирі.В 2006 році ми оформили приватизацію на квартиру.Документи були зроблені на чоловіка але кожному дісталась 1/4 частина.В жовтні 2010 ми з чоловіком розлучаємось я з дітьми залишаюсь в квартирі а він з новою дружиною живуть окремо.На аліменти я зразу ж подала він просив неподавать(обіцяв давать так гроші на дітей)кілька раз заплатив а потім пішли погрози і дажи побої.Я вирішила що якось проживу і без його допомоги.Вчила обох дітей,платила комуналку за квартиру в якій проживаю.Дітям я не заперечувала з ним і його сім'єю общатися.В червні 2020 чоловік здійснив самогубство підпалив себе перші сутки біля нього в хірургії сиділи і платили за все мої діти,дружини його не було .Прожив він в реанімації кілька днів і помер.Всі витрати лягли на мене,дітей і його матір і брата.До пів року моя донька подає документи на його спадщину (його 1/4 частину в нашій квартирі)і виясняється що в нього є кредит.Чи должна моя донька платить те чого не брала ,чого не його дружина яка жила на ці гроші ?

Аноним

Закон предусматривает если наследник принимает наследство. он принимает и долги наследодателя.

Валентина, спадкуються всі права та обов"язки, кредитні зобов"язання не можуть перевищувати вартість отриманної спадкової маси. Можна оскаржити вимоги кредитора у судовому порядку, якщо для цього є законні підстави.

~= А Д В О К А Т =~

Але практично банк не зможе відібрати у вас (чи продати на аукціоні за його борги) ту 1/4 частку померлого чоловіка - боржника. Адже ви там живете і маєте свої 3/4 частки. Доньці не потрібно було подавати заяву про прийняття спадщини, тому що всі прописані спадкоємці на день смерті спадкодавця і так мають право на прийняття спадщини автоматично. Тоді б було менше офіційних проблем з банком.

Аноним

Какие прописанные, балаушко? Кроме дочери умершего есть мать умершего и настоящая жена - они тоже наследники.

~= А Д В О К А Т =~

Прописанные автоматически считаются "принявшими наследство" - об этом речь, пан ононим. И только тогда они могут претендовать на дальнейшее оформление наследства не зависимо от срока. Вчи українську мову, а то ти її не розумієш і тому несеш ахінею!

И если бы дочь не подала отдельное заявление о принятии наследства, то было бы меньше проблем с банком.

Аноним

Если прописанные не входят в круг наследников они ничего не принимают! балаушко! Прописанными могут быть и квартиранты! Но они никогда не примут наследство если есть наследники!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~= А Д В О К А Т =~

Конечно имелись ввиду прописанные наследники первой очереди, а не просто все прописанные. Это же и коням понятно. Так и было изначально написано выше (повторяю: учи укр.мову - а то уже попадаешь впросак из-за её незнания), вот же фраза:

"...тому що всі прописані спадкоємці на день смерті спадкодавця і так мають право на прийняття спадщини автоматично."

Ну и зачем показывать свою безграмотность здесь? Вот потому то и ононимствуешь, чтоб часом пальцами на улице не показывали по всей Украине и в интернете, "умница" ты наша.

~= А Д В О К А Т =~

Для тебя уточняю "спадкоємці" - это по рус. "наследники". Хоть это запомни по случаю и скажи спасибо за обучение. Тебе же жить в Украине далее, а ещё если не дай Бог во Львов приедешь - пропадёшь ведь бесталанная...

При написании ответа используется разметка Markdown.