4075 дней назадАноним

после развода бывшая жена запрещает видится с ребенком. какие мои действия? если можно дайте образец заявления в суд. спасибо за ранее.

Якщо це не постановлено судом,то вона не має права Вам забороняти бачитись з сином! Так,якщо іншими правовими діями вирішити проблему не можливо ,тоді звертайтесь в суд ,але майте на УВАЗІ --якщо Ви відчуваєте за собою,навіть,найменший "боржок" за сином,то Вам в судовому порядку можуть заборонити бачитись з сином!

Вам нужно обратится в суд с иском об установлении способов и порядка вашего участия в воспитании и общении с ребенком, на основании ст.159 СКУ Стаття 159. Вирішення судом спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї 1. Якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод. 2. Суд визначає способи участі одного з батьків у вихованні дитини (періодичні чи систематичні побачення, можливість спільного відпочинку, відвідування дитиною місця його проживання тощо), місце та час їхнього спілкування. В окремих випадках, якщо це викликано інтересами дитини, суд може обумовити побачення з дитиною присутністю іншої особи. Під час вирішення спору щодо участі одного з батьків у вихованні дитини береться до уваги ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення, в тому числі стан психічного здоров'я одного з батьків, зловживання ним алкогольними напоями або наркотичними засобами. 3. За заявою заінтересованої сторони суд може зупинити виконання рішення органу опіки та піклування до вирішення спору. 4. У разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину для проживання з ним. 5. Особа, яка ухиляється від виконання рішення суду, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Аноним

А дитина з Вами хоче бачитися? Скільки Вам прийшлося "домовлятися" з судовиконавцями та іншими особами, щоб не дай Бог не заплатити дитині 30% прожиткового мінімуму аліментів (чуть більше за 300 грн). Скільки прийшлося витратити на довідки що маєте мінімальну зарплату, або взагалі не працюєте і не маєте ніякого майна (попередньо переписавши на родичів). Чи не застряває харч в горлі коли бавитеся в ресторанах з колегами і не тільки, возите їх на шикарних авто у вілли. І радієте, що колишня, що витратила на Вас роки життя, народила і виховала сина, перебивається з дитиною на хлібі і воді. Знаю, що час від часу можете постаратися кинути "аліментів" у розмірі 50 грн (раз на 6 місяців). Для того, щоб Вас не судили. І щоб жінка не виробила допомогу "дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів". Радієте, що Вам нічого не можуть зробити, бо в державі БАРДАК. А такі як ви можуть всюди "домовитися". Чому я така впевнена про вас. Бо таких 99,9% бувших "татусів". При нормальному ставленні до дитини і сім'ї жодна жінка не буде забороняти бачитися з дитиною.

Аноним

Не правда , є такі жінки що злі як собаки та ображені як ви , а 99% ви не розписуйтеся за всіх.

Анонимушка

Полностью поддерживаю предыдущего Анонима! Запретить видеть ребенка это же так по-взрослому... Хуже от этого только ребенку.

~= А Д В О К А Т =~

Ніхто не має права нічого забороняти (без рішення суду). Тому потрібно "роззабороняти" такі "заборони". Дітей нерідко егоїсти використовують як заручників щоб тішити власне самолюбство... Це необхідно навчитись долати.

Аноним

вопрос, обязательно но ли перед иском в суд обращатся в отдел опеки и попечительства? в моем случае это пустая трата времени, но не откажется ли суд расматривать мой иск на том основании что небыло решения отдела опеки и попечительства?

При написании ответа используется разметка Markdown.