953 дня назадАноним

Доброго дня! Як учасник АТО, що має ІІ групу інвалідності, я написав звернення до районного відділу УСЗН (установа є юридичною особою, яка має власний ЄДРПОУ) за місцем реєстрації щодо виплати мені недоплаченої в повному обсязі допомоги до 5-го травня. В подальшому, після повідомлення місцевого УСЗН, що звернення спрямовано по підпорядкованості, я отримав відповідь на свою заяву від Департаменту соціального захисту населення ОБЛАСНОЇ державної адміністрації. Звичайно – це була стандартна «відписка» про відсутність можливості сплатити кошти. Маючи намір звернутися до Окружного адміністративного суду в своїй області (за підсудністю), вагаюся, адже в подібних позовах відповідачем зазначають районний відділ УСЗН. Тобто, в разі зазначення відповідачем Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, є ризик, що отримаю відмову у зв’язку із подачею позову до неналежного відповідача. Спілкуючись із своїми побратимами, які вже подавали позови до суду, я з’ясував, що їм надавали відмову районні відділи УСЗН (побратими живуть в різних областях України). Будь ласка, повідомте, як не припуститись помилки?

Василь (автор вопроса)

Вибачте, що невдало сформулював запитання. Хочу довідатися, хто у моєму випадку є належний відповідач?

Олександр SOD

Відповідачем зазначайте Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації (з'ясуйте і обов'язково зазначте їх код ЄДРПОУ). Ймовірно, що Вам спочатку від відділу УСЗН надійшов лист, де зазначалося, що відповідь буде надано саме цим Департаментом. Якщо так, до в додатках долучіть також і цей лист.

Василь (автор вопроса)

Дякую. А може є сенс отримати від Департаменту підтвердження, що він має повноваження щодо надання такої відповіді?

Василь (автор вопроса)

До речі, від УСЗН був лист, що Вам буде надано відповідь, а лист спрямовується "по підпорядкованості".

Олександр SOD

Ваш позов по КАС України. Ви маєте право на звільнення від сплати судового збору. Подавайте позов, зазначайте Департамент відповідачем. І це вже буде його обов'язок доводити, що він діяв в межах наданих йому повноважень.

При написании ответа используется разметка Markdown.