4068 дней назадАноним

Мені 21 рік, закінчив навчання. Моя мати одиначка , окрім мене є ще двоє неповнолітних дітей. Чи є мені відстрочка від армії? В військоматі сказали що немає, вони сказали що цього недостатньо, треба щоб мама була інвалідом або пенсіонером.Що мені робити?

Саня

доповнюю, що жінка не працює

любов

Чи можуть забрати чоловіка в АТО,коли я інвалід дитинства і маємо дитину до 2-х років,чоловіка мама теж інвалід 2-ї групи

Аноним

мені 40 років в армії не служив комісований у 1998 році за статтею 14б. зараз мене послали на переобстеження, що може бути якщо діагноз не підтвердиться, скажімо замість 14б буде 14в. І ще крім того діагнозу по якому мене комісували у мене ще стоїть діагноз ревматизм. Поки що я ще цей діагноз на военкоматі не заявляв. Чи комісовують з діагнозом ревматизм? І взагалі якщо можна викладіть діагнози за якими комісовують людей.

Аноним

Доброго дня. В мене забрали чоловика в армию. В нас трое диток 5 мисяцив 3роки и 7 рокив. Але старший не чоловика дитина. Допоможить вернуть чоловика пожалуйста. Або пидкажить по який стати можна вернуть.

Аноним

Мій брат перебуває вже більше року в зоні АТО, 5 механізована бригада, його не відпускають додому вже його срок вийшов. Їх спеціально відправляють на передову, для того щоб відстрочити його службу штучно. Прошу відкликнутись на моє прохання якось допомогти. Адже не чесно, коли людина відслужила те що повинна була, його далі наша держава урить і мінія правили "гри" по ходу ....

дима

здраствуйте ясолдат строковой служби вже служу пив року маю жинку и вона вагитна через 2 мисяця родити чи можуть зробити мени вид срочку шо треба робити

Аноним

Доброї ночі.Таке питання ,чоловікові 27років,вже був на контракті 3 роки,потім звільнився і призвали,,був в зоні АТО,має посвідчення учасника бойових дій,брат його в зоні Ато(рідний),чи мають право знову брати в армію?

Катя

Скажите пожалуйста, брату в декабре только будет 20 лет, принесли уже повестку, могут его забрать сейчас в армию, или нет??? и ещё он хрестианин, отнесли справку с Церкви примерно год назад, у нас такой вопрос, мы знаем что есть такой закон про Альтернативную службу, может он работать по профессии, он моряк, или нет???

~= А Д В О К А Т =~

Конечно могут и должны быдут - это ж конституционная почётная обязанность. Но если вера не позволяет: держать в руках оружие, быть готовым к уничтожению врагов во время боевых действий, войны - то имеет право на прохождение альтернативной службы (но это не всегда лучший или удобный вариант для парня!!). Вряд ли есть альтернативная служба связанная с работой моряка (хотя не исключаю - военком лучше знает). Скорее всего это какие-то погрузочно-разгрузочные, строительные работы и прочие второстепенные не очень престижные физические работы.

Аноним

Доброго Дня, мені 25 років одружений в мене є неповнолітня дитина вік 1,1рік і дружина.Я один в сімі працюю недавно здавав паспорт на вклеювання фотографії і мені сказали що мене розшукує воєнкомат хоча я повістки не получав скажіть будь ласка що в такому випадку робити а якщо піти в воєнкомат чи можна буде взяти відстрочку ?

~= А Д В О К А Т =~

Підстав для відстрочки у вас не має, а на строкову службу можуть призвати до 27 років або притягнути до відповідальності за ухилення.

Сергій

Доброго дня. скажіть будь-ласка. Я військовослужбовець Державної Прикордонної Служби України по контракту, чи мають право мене перевести в зону АТО без моєї згоди? чи можу я відмовитись якщо дівчина вагітна і в мене сечокам'яна хвороба. Підписував контракт в НАДПСУ там і наданий момент і проходжу службу. І ще одне питання. Є закон, наказ чи якесь розпорядження від голови ДПСУ про ротацію контрактників? Дякую. Від мене благодарність.

~= А Д В О К А Т =~

Мають право. Можна лише звільнятись за станом здоров'я.

Аноним

Якщо я жінка-військовослужбовець і маю дотину до 16-ти років, чи мають прао направити в Ато.

Аноним

Добрий день. Скажіть будь-ласка в мене чоловік учасник АТО йому прийшла повістка хочуть забрати на 30 днів на полігон а в нас 3 малих дітей(5 років, 3 роки і 5 місяців. Чи мають право забрати?

Звідки ви знаєте, що чоловіка хочуть забрати на полігон? Абзац 3 ст.23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію": не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані: чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі чоловіки можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди тільки за місцем проживання)ю

Аноним

Здаствуйте такая проблема мне 19 год скоро 20 будет, жыву с мамой и сестрой и братом которым 7 и 9 лет. Не учу потому что умер отец и надо как-то жыть,дома своего у нас нетнет,вот и приходиться на подработках зарабатывать что-бы хоть как то жыть.Мама тоже подрабатывает бывает когда у меня нет работы. Могут ли меня забрать в армию.

Аноним

Доброго вечора, мене турбує таке питання мені прийшла повістка і я пройшов медогляд сказали придатний, але попри це в мене мати інвалід 3 групи батька немає, ми самі. Чи може бути таке, що дадуть відстрочку?, Дякую.

Аноним

Прийшов з армії у травні 2017р а тепер звонить воєнкомат щотреба йти на підготовку я лише найшов роботу я маю право відмовитись

Аноним

Доброго дня, скажіть будь ласка, чи можуть забрати мого чоловіка в армію, якщо я вагітна (31) тиждень), але в нас різні прописки, і зі мною живуть батьки, тато інв.3 групи, а мама2 і я здійснюю за нею ухід.

Аноним

Доброго дня. В мене мати інвалід 3 групи пожиттєво, ніде непрацює. Батько помер. Братів сестер не маю. Мені 21 рік. Чи маю право я отримати відстрочку від АТО? Будь ласка дайте відповідь.

~= А Д В О К А Т =~

Маєте, але не тільки від АТО, а й взагалі від строкової служби в армії. Проте в військомат потрібно завчасно подати всі підтверджуючі документи.

Аноним

Доброго вечора,я є військова а чоловік інвалід дитинства третьої групи немає ноги є син 17 років студент,чи мають право мене забрати в зону АТО чи на полігон з ППД.

Татьяна

син вчився в коледжі не закінчив 2 курсу тому що не було грошей заплатити за навчання він пішов робити для того щоб дальше вчитися так як не має середньої освіти ,скажіть чи є відстроска

Аноним

Мені 20 років, батько помер, мама пенсіонерка є 2 брати але вони живуть окремо своїми сім'ями. Чи можуть забрати мене до армиї?

Аноним

Добрий день скажіть будь ласка моєму чоловікові 20 років і прийшла повістка я вагітна 5 місяць чи можуть дати відстрочку

Елена

Скажіть будь ласка, якщо чоловік розлучений і має 2-х річного сина, який живе з матір'ю, але він платить повний обсяг аліментів + фінансово підтримує дитину, його можуть забрати в армію?

Аноним

Если у вас есть 2 летний ребенок,и ваша бывшая жена не работает и вы являетесь кормильцем для ребенка вам положена отсрочка до исполнения ребенку 3 лет( нужна справка о том ,что ваша жена в декрете,копия свидетельства о рождении ребенка,справка о алиментах, копия свидетельства о разводе)

Василь

Мені 19, 29 жовтня буде 20 років, чи можуть мене забрати в зону АТО??

Леся

Я вагітна мені 17, мій хлопець у армії, йому 20років, ми ще не розписані з ним, чи відпустять його з армії, що робити? Які докумени треба зібрати щоб його відпустили? (підкажіть будьласка)

Світлана

Доброго дня чи можуть мого чоловіка забрати в армію,як що я інвалід з дитинства

~= А Д В О К А Т =~

Залежно від рішення ВЛК (військово-лікарської комісії) від військомату про його придатність до служби. Адже інваліди бувають різні і "підроблені" теж.

Постарайтесь "найти" хронические заболевания - в пищеводе от КОка-КОлы и Пепси_КОлы,легких -от курения- Лишь если курите -/позже вылечите/ -Вы МАтери Нужны. Как поддержка.

В КРайнем случае можно и с военкоматом судиться и с Министерством Обороны. При Сатрапе -Тиране поРОШЕНКо армия набрала Огромный вес -я ПАРУ Раз правда в Административном Суде Харьковской области-Судья Биленский потрепал МИНИСТЕРСТВО ОБОРОНЫ УКРАИНЫ - и в суде вели себя нагло, но проиграли- вместо второго юриста пришел просто доктор из Лечебно -ВРачебной Комиссии и все " спалил " в Нашу пользу- Помог мне, Айболит , отработать авансы и гонорары за суды.

Сильные мышцы нашей Армии -бедность Украины. Молодые ,крепкие ребятаГГГГУйней занимаются=-АТь Два -не болит голова. Не овладевают специальностями в это время, не учатся девочек- девушек в кино водить и в ЗАГС, дуристика налицо. потом у Бывшего в армии есть перед сверстниками Огромные преимущества- может и не в кавычках умеют строем ходить ,слушать начальника, стрелять в таких же Юных и неюных Людей-Убивать. НО конфликт АТо _ОСС может и заставил делать Высновки -сильная армия нужна -возможно с совместными Учениями НАТО -ежели Россия Охренеет совсем от путинизма.

Поому вопрос сложный-Служить ил не служить .ю Патриотиз еще не отменен ,как коммунизм.И КОммунистическая партия конечно вернется- во всем мире есть -в Италии Франции вываодят народ на митинги манифестации -не дают Правильству Сковать Свободы Граждан.

ПИНОЧЕТИЗМ поРОШЕНко Зеленскому не удастся ,даже если будет желаниет и Мания величия врастет в позвонок и Мозг- Юн еще и Обязан марку Человеколюба Тащить всегда ,даже если Тору читает ,а не Библию.

Автору вопроса- ищите мудрых знакомых рядом, врачей....

Звыняйте -Майдан я реальный- Несвобода неприемлема людям -нервные мы- нервные наши дети. Сегодня мента -нацпола шуганул ненароком так ,что бедняга чуть не упал - юниор еще -прошел он Мимо преступления -Лады -поепу по его значку. Мониторинг правохранительной деятельности- хобби почти.

При написании ответа используется разметка Markdown.