4065 дней назадЕлена

здравствуйте мне 23 года я учусь в академии на 4 курсе на бюджете как сирота, получаю стипендию но на 5 курс я не могу уже поступить так как мне 23, сказали льготы уже не действуют после 23. правда это или нет. спасибо

Здравствуйте, Елена! Вы можете продолжить обучение и получать льготы. Законом України «Про вищу освіту» визначено, що громадяни України мають право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних вищих навчальних закладах на конкурсній основі в межах стандартів вищої освіти, якщо певний освітньо-кваліфікаційний рівень громадянин здобуває вперше. Ступеневість вищої освіти полягає у здобутті різних освітньо-кваліфікаційних рівнів на відповідних етапах (ступенях) вищої освіти. Виходячи із структури вищої освіти, її перший ступінь передбачає отримання кваліфікації «молодший спеціаліст»; другий — кваліфікації «бакалавр» (базова вища освіта); третій — кваліфікації «спеціаліст», «магістр» (повна вища освіта).

Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених [...] Верховна Рада України; Закон від 13.01.2005 № 2342-IV http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2342-15 Смотрите ст.4 ч.3: мінімального стандарту щомісячного утримання таких дітей та осіб із їх числа за умови навчання їх у вищих навчальних закладах до досягнення ними 23-річного віку або до закінчення відповідних навчальних закладів;

Обратите внимание, что в законе написано ИЛИ до окончания высшего учебного заведения.

Анна

Відповідною Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 року №226 "Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків" (із змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 433) передбачено, що абітурієнти з числа дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, приймаються до навчальних закладів поза конкурсом. Таким студентам, крім повного державного забезпечення, виплачується стипендія в розмірі, який на 50% перевищує розмір стипендії у відповідному навчальному закладі, а також виплачується 100% заробітної плати, яка нарахована в період виробничого навчання та виробничої практики. У статті 53 Конституції України визначено: "Кожен має право на освіту. Повна і загальна освіта є обов’язковою… Громадяни мають право безоплатно здобути вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі." Стаття 1 Закону України "Про громадянство України" визначає, що дитина – це особа віком до 18 років. Статтею 1 Законом України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" визначено поняття осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як осіб віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та осіб, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно Закону, такі діти мають право на повне державне забезпечення при продовженні навчання до 23 років.

Чинним законодавством України не передбачено право позаконкурсного вступу для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли 23 років.

Анна

а вы пишете , что имеет право, тогда на каком основание если последний пункт это отвергает!!???

Анна

и еще, 4 курс мы заканчиваем, и нас отчисляют, а потом мы опять собираем документы и на 5 поступаем, возможно ли, что этот разрыв считается, как отчисление и статус сироты теряется так как нам 23??

Елена (автор вопроса)

4 курс мы заканчиваем, и нас отчисляют, а потом мы опять собираем документы и на 5 поступаем, возможно ли, что этот разрыв считается, как отчисление и статус сироты теряется так как нам 23?? спасибо.

Аноним

Я сирота и мне 20 лет. Какие льготы пологаються? Не работаю.

Юрий 050 328 26 03

Вы уже совершеннолетний. Вы учитесь?

Алина

Елена,вам обязаны платить льготы пока не закончите академию,и вы должни продолжать учится без препятствий,ведь я тоже сырота закончила институт в 25,и никто меня не трогал,и выплачивали льготы,так что не переживайте,отстаивайте свои права.

Аноним

здраствуйте я сирота мне 20 лет и 25 неделя беремености ,скажите возьмут ли меня в техникум учица при етому?и чи будут платить стипендию как сироте?

Аноним

Если у ребёнка умер один из родителей, пользуется ли он льготами при поступлении как сирота?

Аноним

Здравствуйте всем!подскажите пожалуйста сироты поступившие на контракт,получают ли дальше льготы??

Здравствуйте! Да, получают.

Аноним

Подскажите пожалуйста,Я сирота какие льготы при поступлении на контракт Я буду получать.???

Рома

подскажите когда сирота теряет свои льготы?

Аноним

Подскажите пожалуйста, если статусному ребенку в январе исполнилось 18 лет, а в декабре он брал справку для пенсионного фонда что является на неполном гос.обеспечении то эта справка считается не действительной?

~= А Д В О К А Т =~

Не указано справка о чём? Однако, она действительная, но и 18 лет также учитывать нужно состоянием на сегодня - это также "действительно".

Аноним

Здравствуйте. Меня интересует вопрос о льготах за пределами Украины, то есть в Польше?

Сергей

Я сирота и мне 20 лет. не учусь и не работаю Какие льготы полагаються?

Сергей

В России

При написании ответа используется разметка Markdown.