4066 дней назадАндрій

Я на даний момент у звязку з навчанням, проживаю в гуртожитку навчального закладу. На днях зіштовхнувася з неприємною ситуацією, комендант гуртожитку в якому я проживаю увірвався в кімнату , відкривши двері ключом який залишався в нього для екстренних випадків.Я був присутній в кімнаті, і на мої запитання чому він проникає в моє житло комендант відповів що в нього на це є повне право адже це прописано в так би мовити "кодексі студента". І на наступний день на дошці оголошень появився витяг з цьогож кодексу де вказано що комендант має право проникати в кімнатт студентів навіть за їх відсутності, а також проводити обшук при складі комісії, чи є законними такі дії коменданта, і чи маю я право поскаржитись на такі дії в правоохоронні органи?

Можливо Ваш навчальний заклад має своє положення.

Андрій (автор вопроса)

А чи є законними такі положення? Адже в кімнаті знаходяться мої особисті речі. І мені не хочеться щоб посторонні люди відвідували мою кімнату, за яку я сплачую гроші.

Дима

Звичайно не має . Внутрішні закони це якби підзаконі акти . а якщо підзаконий акт іде наперекір закону то він відходить на задній план. Гуртожиток це житло а таким чином комета проникає в ваше житло а це ваша приватна власність таким чином вона порушує низку законів в тому числі Кримінальних. Обшукувати житло вона має право тільки з двома свідками після складаня акту і якщо є ордер.

Роман

Чи має право комендант чіпати мої речі та виносити їх за межі спального преміщення під час моєї відсутності ,але за присутності інших мешканців кімнати?

Сергій (098)150-41-47

Оскільки в кімнаті проживають й інші мешканці, то він міг зайти за їх дозволом. Проте, за наявністю у Вас законних підстав проживання у гуртожитку, жодні особи виносити Ваші речі. Зверніться в міліцію.

Аноним

Хорошо підкажіть, яким законодавством це можна підтвердити? Дякую:-)

Аноним

Чи має право комендант взагалі мати дублікат ключів від кожної квартири? Це гортожиток який має 5 кімнат і спільна кухня, душ! Тобто коридор спільний тут живуть дві сім'ї, але комендат вимагає ключі від коридору , чи законно це чи ні??? Дякую

~= А Д В О К А Т =~

А комендант "чого" він є, якщо не має доступу до "суспільних" приміщень? Приватизуйте і тоді станете повноправним власником. Крім того, є інші способи убезпечення від протиправних дій (від встановлення веб.камер до різних електронних прихованих замків).

Аноним

Ми заплатили за гуртожиток але нам ще додатково сказали платити за холодильник, мікроволновку, чайник, фен... Чи вони мають права вимагати оплати за це? Також кожен вечір приходить Вихователька і ВРИВАЄТЬСЯ в кімнату БЕЗ СТУКУ. Чи має право вона вриватися?

Аноним

Підкажіть будь ласка чи входить в обов'язки керівництва гуртожитку надавати достатньо гарячої води для душу всіх студентів?

Аноним

чи мають право проживати в гуртожитку строители і також чи мають право вони закривати душ в денний час і відкривати у приблизно чотири години і закривати в 11 годин ночі?

~= А Д В О К А Т =~

Залежить від начальства.

Сергій

Адвокат Ви б краще закон вказали, де вказано, що комендант и інші перевіряючи мають право заходити у кімнати гуртожитку. І якщо мають, то який порядок і в яких випадках це можливо.

Аноним

Скажіть будь ласка, чи законно те, що вихователь зайшов до нашої кімнати в гуртожитку і дивився, що лежить в наших шафах та холодильнику(який я моєю власністю). В той момент коли ми були на канікулах?

Аноним

Здравствуйте . Подскажыте как действовать в такой ситуации : приезжаю я в общагу после карантина, захожу к сибе в комнату, а там нет ни кроватей не вещей нету наших личных, я иду к воспитателей, говорю что так и так без нас нас выселели , они смотрят на меня в ступор нечего не знают не в курсе этой обстановки звонят комендантом а она им говорит" мы не успели доделать ремонт " которой был вообще не запланирован, вещи наши были в соседней комнате как попало разбросаны, мы с родителями ро строились приехали домой вот завтра поедим разбираться. Что нам делать? Как поступить в этой ситуации? И вообще имеет ли кто-то право заходить в нашу комнату в наше отсутствие? Пожалуйста ответьте быстрее!!!!

Аноним

Если были основания могут заходить. B-)учись писать грамотно! Стыдно читать!

Аноним

Чи зобов'язані студенти оплачувати проживання в гуртожитку за час карантину?

Аноним

Комендант должен жити сам в кімнаті

~= А Д В О К А Т =~

Питання в чому?

Аноним

Підкадіть будь ласка, чи має право комендант забирати електрообігрівач, якщо він являеться моєю власністю? У гуртожитку погане опалення, батареї ледь теплі, кімната зовсім не нагрівається (як наприклад у школах бстарнї завжди були гарячі, в классах було тепло). Адміністрація пояснює конфіскацію електроприборів перегрузкою на електропровід або його несправність / нестабільність. Виникає питання до адміністрації, невже поганий електропровід вина чи проблема студентів які проживають у гуртожитку і платять за це певні кошти? Враховуючи щей те що більшість меблів у кімнаті зламані (ліжка без гайок або шурупів, шухляди випадають із стола, не закриваються дверцята у шафі), а вікна на пластикові у кімнаті встановлюють студенти за свої кошти.

freelawer

Може забирати, це порушення техніки безпеки.

~= А Д В О К А Т =~

А як все згорить "ясним полум'ям" - то буде краще для вас? Вас такий реальний ризик влаштовує?

Аноним

Підкажіть будь ласка, що робити. Комендант гуртожитку збирає плітки на проживаючого, розповсюджує їх і звертається до директора з вимогою на виселення.

freelawer

Зафіксуйте, знайдіть свідків, подайте до суду

~= А Д В О К А Т =~

Це практично недоказуємо... Адже у письмовій вимозі коменданта гуртожитку до директора не фігуруватимуть якісь "плітки", а скоріш за все будуть вказані конкретні факти та законні підстави.

Аноним

Проживаю в гуртожитку,без мого відома прийшла коменда та перевірка (комісія) Запитав чому без мого відома і моєї присутностіі,на що почув якщо більше тьох людей,а комісіії було 10 людей,то можна,чи це так?

Аноним

Чи може комендант заходити в кімнату якщо студента немає взагалі в гуртожитку?

Аноним

Чи має право комендант заходити до кімнати під час моєї відсутності, якщо це не студентський гуртожиток, а гуртожиток від заводу?!

При написании ответа используется разметка Markdown.