4042 дня назадАноним

Доброго дня! я закінчую в цьому році 5 курс спеціаліст в одному з вишів України. Всі 5 років навчалася на держ бюджеті. тепер університет вимагає в нас принести угоди з підприємством, яке прийме нас на роботу після закінчення вузу, але таку угоду ніяке підприємство не хоче підписувати оскільки на роботу нас брати не збирається. ВНЗ, в свою чергу , каже, що якщо ми не знайдемо місце роботи, щоб відпрацювати 3 роки на державу, ми зобов*язані будемо виплатити гроші за всі 5 років навчання! але де нам знайти роботу?? ніхто не хоче брати студента після закічення! і по закону - хіба університет не повинен направляти на роботу? і що буде, якщо я не відпрацюю ці роки - мені потрібно буде віддавати гроші ВУЗу ??? і як правильно вийти з цієї ситуації)))

чекаю вашої відповіді.. Дякую)

Володимир Пернат`єв

Доброго вечоре, у мене до Вас питання - я закінчую 6й курс університету (магістратуру), навчаюся за контрактом, навчання оплачували батьки. Керівництво мого факультету вимагає від мене "клопотання" від підприємства ( або освітнього закладу) на їм`я ректора мого унів-ту про моє працевлаштування. Без цього документу мені відмовляются ставити підсумкову атестацію що як наслідок веде до недопущення на сесію, а також недопущення до захисту діплому. Чи мають право вони так поступати ?

николай

Добрий день.у мене до вас таке запитання.Я відівчився 3 роки в впу по закінчені учоби в мене вимагають довідку про працевлаштування. Я взнав що це не законо.Пригрозив що звернуся до міністерства освіти вони відали диплом)Але не хочуть заповняти трудову книжку це не законо?Чому вони не хочуть мені її заповнити і поставити штамп що я там провчився 3 роки?

николай

І ще запитання чи мені обовязково потрібно після учоби в впу відробляти 2 чи 3 роки?Хоча ніхто мене не може заставити відробити примусово бо це суперечить конституції україни.Я правий в своїх думках?

николай

Мої думки нащот того що я можу і не відпрацьовувати.

5. Лист керівникам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації державної форми власності від 21.06.2011 № 1/9-481

Аноним

Доброго дня у мене є питанням. Я відівчилась у медичному коледжі 3 роки. Хотіла поцікавитися чи можу я не відразу відробляти

Анна

Добрый вечер! Подскажите, пожалуйста, имеет ли право ВУЗ по окончании магистратуры выдать выпускнику только диплом магистра, а диплом бакалавра, который сдали при поступлении на 5 курс не вернуть? Спасибо

Наталия

Добрый день. Моя дочь окончила мед.коледж в 2014г . Училась по направлению, послу учебы направлена по направлению. Работала , только на время отпусков и больничных . Уже заканчивается 3 года отработки, работы в больнице не дают, нет мест. Может ли она искать себе работу в других организациях(частных) или не по тому профилю? Нужно ей отрабатывать еще или возвращать стоимость гос.учебы?

Наталия

Добрый день. Моя дочь окончила мед.коледж в 2014г . Училась по направлению, послу учебы направлена по направлению. Работала , только на время отпусков и больничных . Уже заканчивается 3 года отработки, работы в больнице не дают, нет мест. Может ли она искать себе работу в других организациях(частных) или не по тому профилю? Нужно ей отрабатывать еще или возвращать стоимость гос.учебы?

нет возвращать ничего не надо, медколледж не высшее учебное заведение- там отработки НИКОГДА НЕ БЫЛО !!

~= А Д В О К А Т =~

Но если она отрабатывала 3 года уже - значит было такое требование или небыло? Нужно почитать текст на основании какого направления/договора/заявления она была направлена, может это была не обязательная отработка, а трудоустройство молодых специалистов по их желанию.

Наталия

Добрый день! Я обращалась к Вам по поводу отработки после мед.коледжа 2014г. Я не могу Вам сказать что именно писалось в направлении на учебу, не помню. Коледж на основании направления дал направление на роботу. Но как поступить если работы в больнице нет, так как они дают работу изредка на отпуска и больничные, в том году вообще не вызывали, говорят своих временных не можем обеспечить работой. За эти 3 года дочь работала может всего пол года, что делать? Можна по прошествии 3 лет после окончания коледжа идти на другую какую-нибудь работу?

можете

Аноним

Під час навчання син працював, чи має він право на підйомні, якщо звільнився з роботи до закінчення навчання, влаштований після закінчення на робітничу спеціальність відповідного напрямку

При написании ответа используется разметка Markdown.