4051 день назадТатьяна

Здравствуйте!Интересуюсь можно ли сделать загранпаспорт по закону.Хотела сделать дочке-студентке паспорт и натолкнулись на сплошное хамство чиновника,и требование 700 гривен за паспорт через месяц.Насколько я читала,если всё законно делать,это должно стоить около 400 гр.Где искать справедливость,и как с ними строить диалог.Я простой сельский житель,они нас вообще за быдло(простите) считают.Заранее благодарю за ответ.

Сергей (автор вопроса)

Татьяна. Вы не едины во вселенной. Для справок есть сайт ДМСУ (миграционка) dmsu.gov.ua изучайте весь, включая законы. Вартість послуги та пільги

Держмито – 170 грн. (Декрет Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»). Вартість послуг – 87,15 грн. (Постанова КМУ від 4 червня 2007 р. N 795 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання") Вартість бланка – 120 грн. (п. 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг») У разі термінового (протягом 10 днів) оформлення:

Держмито - 340 грн. (п. 6 "л" статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»). Вартість послуг - 174,30 грн. (п. 5 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг») Вартість бланка - 270 грн. (п. 4 Порядку надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби платних послуг, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг») Пільги щодо сплати держмита перелічені в п.4 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»

аноним (автор вопроса)

Советую поискать в сети интернет (16 марта) Президент України Віктор Янукович доручив до грудня 2013 року скоротити максимальний термін оформлення паспорта громадянина України до 10 робочих днів і максимальний термін оформлення паспорта для виїзду за кордон до 20 робочих днів. Про це йдеться в національному плані дій на 2013 рік з впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженому указом глави держави від 12 березня 2013 року №128/2013.

Янукович доручив прем‘єр-міністру Миколі Азарову, Міністерству внутрішніх справ і Державній міграційній службі скоротити до 10 робочих днів максимального строку оформлення паспорта громадянина України вперше або в разі його обміну.

Сергей (автор вопроса)

Насчет быдла. Такое отношение ко всем (не приближенным). Если Вас утешит - я, хоть и в городе прописан, 10 !!!!! месяцев не могу прописать сына, и оформить ему гражданский !!!!! в 16 лет, паспорт. не признают гражданство по рождению и не принимают документы на получение украинского гражданства. Написал заявление в обл. ДМС-по закону рассматривают месяц. Как то находил общественное движение-"стоп свавiллю в паспортних столах". Недавно видел сюжет по ТСН-там тоже про их беспредел было. Но реакцию нашел в новинах DMSU.GOV.UA за 14.03.2013

Телевізійною службою новин Телеканалу «1+1» 13.03.2013 поширено повідомлення про порушення законодавства під час надання адміністративної послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Державна міграційна служба 14.03.2013 своїм листом направила роз’яснення керівникам територіальних органів ДМС, у якому наголошено на необхідності додержання вичерпного переліку обов’язкових платежів передбачених Декретом Кабінету Міністрів України „Про державне мито” (окрім випадків коли заявник має право на звільнення від сплати державного мита) та постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1098 «Деякі питання надання підрозділами МВС та ДМС платних послуг».

Також керівників територіальних органів під особисту відповідальність зобов’язано:

• розмістити вичерпний перелік обов’язкових платежів в територіальних органах, підрозділах, що надають послугу з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, на інформаційних стендах та на всіх без виключення робочих столах, де здійснюється прийом громадян;

• вжити заходів щодо недопущення надання працівниками ДМС громадянам України платних послуг, окрім адміністративних;

• вжити заходів щодо недопущення надання сторонніми особами адміністративних послуг.

Крім того, Державною міграційною службою України організовано службову перевірку за інформацією, оприлюдненою Телевізійною службою новин Телеканалу «1+1».

У разі підтвердження інформації щодо надання працівниками територіальних підрозділів ДМС України платних послуг, не передбачених постановою КМУ від 04.06.2007 № 795, винні особи будуть притягнені до відповідальності.

Василий (автор вопроса)

Задолбали они ! Там на ихнем сайте есть адреса сектора борьбы с коррупцией ! А вообще надо в газеты, радио и телек, в оппозицию, пока ихние косяки людями не забылись. Удачи всем в борьбе за жизнь !

вікторія

Скільки я повинна заплатити за відновлення українського паспорта?

Что-то в районе 50-60 грн.

При написании ответа используется разметка Markdown.