4021 день назадшептицька антоніна

чи має право виконавча служба вимагати десять відсотків за іпотечний кредит якщо банк надіслав листа залишити без розгляду.і надав новий іпотечний кредит

Если взыскатель (банк) отзовет исполнительный лист и исполнительное производство будет завершено на этом основании, то 10% исполнительный сбор не взыскивается.

Закон України "Про виконавче провадження": Стаття 28. Виконавчий збір

 1. У разі невиконання боржником рішення майнового характеру у

строк, встановлений частиною другою статті 25 цього Закону для самостійного його виконання, постановою державного виконавця з боржника стягується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків суми, що підлягає стягненню, або вартості майна боржника, що підлягає передачі стягувачу за виконавчим документом. У разі невиконання боржником у той самий строк рішення немайнового характеру виконавчий збір стягується в розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з боржника - фізичної особи і в розмірі вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з боржника - юридичної особи. У зазначених розмірах виконавчий збір стягується з боржника також у разі повернення виконавчого документа без виконання за письмовою заявою стягувача та у разі самостійного виконання боржником рішення після початку його примусового виконання, зокрема шляхом перерахування коштів безпосередньо на рахунок стягувача. Постанова про стягнення виконавчого збору може бути оскаржена в десятиденний строк у порядку, встановленому цим Законом. От же ,у разі залишення за заявою стягувача(банка) виконавчого документа без виконання з боржника стягується 10% виконавчого збору.

При написании ответа используется разметка Markdown.