3968 дней назадНаталія

Доброго дня. Мій брат давно розвівся, дружина загинула, залишилася дочка. Він позбавлений батьківських прав. Дочка є круглою сиротою, опікунами була бабуся. До 18 років сплачував аліменти на дочку. Зараз дівчина хоче продовжити навчання. Чи повинен батько (позбавлений батьківських прав) виплачувати аліменти на період навчання дитини? Дякую за відповідь.

Алеся

Доброго дня!Колишнього чоловіка позбавлено батьківських прав,аліменти не сплачує,заборгованість велика.Зараз він в АТО.Питтання :чи мають право двоє синів на пільги як діти учасника Ато ,і чому виконавча служба на стягувала з нього заборгованість.

Добрый день! Да имеют право на льготы, если есть у Вас официальные сведения , что он участник АТО, насчет исполнительной службы, это к ним вопросы, и Вам нужно было от них требовать, чтобы они занимались принудительным взысканием, направляли исполнительный лист и постановление по месту его нахождения, для последующего отчисления из его доходов алиментов.

Алеся

Дякую за відповідь!

Марина

Чи повинен сплачувати аліменти батько, позбавлений батьківських прав, на повнолітню дитину, яка продовжує навчання?

Алеся

Ответ на свой вопрос я получала 30 дне назад.Цитата:", если есть у Вас официальные сведения , что он участник АТО, "извините но возник еще один вопрос:к кому обратиться за официальными сведениями,что это за документ,и выдадут ли мне его если с бывшим мужем связь не поддерживаю.

Аноним

Чи маю сплачувати я Клементи коли мене позбавили батькивських прав.?

Наталия

При виезде в другую страну, отец ребенка виплатил по минимуму алименти, так как я не давала разрешения на виезд. Єто било 30 тисяч на то время. Сином не интере совался вообще. И я лишила его родительских прав. Сейчас ребенку 13 и етих денег давно уже нет при нинешних ценах. Имеет ли право ребенок требовать от отца деньги на содержание?

Наталия

При виезде в другую страну, отец ребенка виплатил по минимуму алименти, так как я не давала разрешения на виезд. Єто било 30 тисяч на то время. Сином не интере совался вообще. И я лишила его родительских прав. Сейчас ребенку 13 и етих денег давно уже нет при нинешних ценах. Имеет ли право ребенок требовать от отца деньги на содержание?

~= А Д В О К А Т =~

На алименты нужно подавать отдельный иск. Какое ещё "содержание" кроме алиментов?

Анонм

Яким чином можна припинити сплату аліментів,чи зменшити її розмір,якщо батько пощбавлений прав став інвалідом і не працює

Только через суд !!!

Анна

Чоловік позбавлений батьківськик прав,чи має він право бачитися з дитиною зі згоди матері?

Аноним

Что делать, если после смерти матери детей, теща с целью наживы с государства и отца 2-детей насильно требовала отказаться от детей (1-дин инвалид с рождения), а в результате незаконно лишила родительских прав (знакомства, взятки).

Аноним

Хочу добавить, что отец не алкоголик- скорее противник алкоголя, не наркоман, не заключённый и ранее не судимый, детям помогал ,есть доказательства.

Аноним

Чи можна позбавитися батьківського права на дітей (добровільно) ,якщо я не є їхнім біологічним батьком, (жінка нагулчла) але вони записані на мене і як це зробити,і чи повинен потім платити аліменти?

~= А Д В О К А Т =~

Можна. І в такому випадку аліментів платити не будете. Це можливо вчинити навіть не лише добровільно, але й через суд примусово - проте процедури хоч і складні, але можливі. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на С А Й Т.

Ксюха

Добрий день.Скажить будь-ласка якшо мий чоловик розведений,позбавлений прав на 2 дитей при розлучени все покинув дитям.Зараз вона требует елименти як нам з цим розибратися у нас трое дитей,чоловик не працюе.вси докумети у нас е .батькивських прав його позбавили,без нього.зараня дякую

Аноним

Я позбавлений батькiвських прав та дочка переписана дружиною на нового батька(змiнено прiзвище та побатьковi дитини) чи повинен я сплачувати алiменти i надалi-дякую

Аноним

Якщо батько отказався от дітей чи повинен він платить елементи?

от детей юридически нельзя отказаться

Аноним

дочка переписана дружиною на нового батька(змiнено прiзвище та побатьковi дитини) чи повинен я сплачувати алiменти i надалi-дякую

Если было проведено усыновление, то нет.

Ан

Я хочу лишить батьківських прав колинього чоловіка чи буде він платити аліменти

Юрист Денис

Стаття 166. Правові наслідки позбавлення батьківських прав 1. Особа, позбавлена батьківських прав1) втрачає особисті немайнові права щодо дитини та звільняється від обов'язків щодо її виховання 2) перестає бути законним представником дитини;

3) втрачає права на пільги та державну допомогу, що надаються сім'ям з дітьми;

4) не може бути усиновлювачем, опікуном та піклувальником;

5) не може одержати в майбутньому тих майнових прав, пов'язаних із батьківством, які вона могла б мати у разі своєї непрацездатності (право на утримання від дитини, право на пенсію та відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, право на спадкування);

6) втрачає інші права, засновані на спорідненості з дитиною.

  1. Особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов'язку щодо утримання дитини.

  2. При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину. У разі якщо мати, батько або інші законні представники дитини відмовляються отримувати аліменти від особи, позбавленої батьківських прав, суд приймає рішення про перерахування аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України та зобов’язує матір, батька або інших законних представників дитини відкрити зазначений особистий рахунок у місячний строк з дня набрання законної сили рішенням суду.

Аноним

У мене трошки інше. В мене прийомна дитина. ЇЇ батька позбавили батьківських прав і судом призначили сплату аліментів. Чотири роки ми отримували державні виплати як прийомна сім"я, аліментів не отримували. Приходили листи з виконавчої служби із сумою заборгованності і все. Тепер, на цього горе-батька якісь дядьки оформили авто. Потім виявилось, що на майно цього батька накладено арешт через заборгованість і навіть відкрито кримінальну справу. Дядьки зачухались. Якимось чином вивідали у виконавчої служби нашу адресу, приперлись до нас і вимагають, щоб ми написали відмову щодо аліментів, або що ми їх отримали. Коли я відмовилась, почалися погрози. Хотілось би знати, яким чином ми можемо отримати ці борги. І, дочці 18 вже, вона скоро буде вилучена з прийомної сім"ї і почне самостійне життя. Хто буде отримувати потім ці аліменти, адже з 14 до 18 років вона жила з нами, утримувала її я на соц.допомогу і свою заробітну плату. Дякую.

На вимогу виплати аліментів не розповсюджується строки позовної давності, провадження не закривають доки існують борги по аліментам, дочка їх може вимагати та отримати після повноліття. Щодо погроз потрібно звертатись до поліції з заявою про вчинення злочину. Зараз дійсно можуть звернути стягнення на майно боржника - платника аліментів, може виконавець прийняти постанову про заборону керувати транспортним засобом, заборону виїзду за кордон та інше.

При написании ответа используется разметка Markdown.