3933 дня назадАндрей

Мне 22 года, имею статус сироты, получаю пенсию. Насколько я знаю, платить мне ее будут до 23-х лет. В этом году собираюсь поступать учиться в техникум, и там буду получать повышенную стипендию (значительно повышенную). Знакомая женщина, работающая в другом учебном заведении сказала, что получать такую стипендию я буду до тех пор, пока учусь. А знакомый (юрист-любитель) сказал, что где-то вычитал, что мол с момента моего 23-его дня рождения я буду получать стипендию наравне со всеми. Вопрос: кто из них прав?

Аноним

Добрий день! Я кругла сирота мені 22роки закінчила 4 курс (бакалавр)!!! На наступний рік буду поступати на заочне на 5 курс!!!! Чи буде пенція поки буду вдома???????

Вася

Здравствуйте мне 20 лет я сирота если женюсь какую помощь я смогу получить?

Тома

Чи можуть забрати стипендію в сироти за погані успіхи в навчанні? чи це про державників без пільг?

Аноним

Тома, главное чтобы хотябы тройки были, тогда степендию не уберут.

Тома

Анонім,а це по 5-ти бальній системі?..чи 12-ти бальній?

Аноним

Мне 20лет,я сирота. Уже отучилась но мне не платят пенсию.сказали что если есть 18 и не учишься то не имеешь правда получать. Что мне делать?

Сашка

Здравствуйте!я сирота,в ноябре мне исполнилось 23 года,я учусь в ВУЗе на втором курсе,пенсию мне уже перестали платить,подскажите,пожалуйста,стипендию сиротскую мне будут платить до окончания учебы ? Спасибо.

Сашка

через какое время будет ответ?

Аноним

Сашка. Вам сиротскую стипендию должны выплачивать до конца обучения. Так как вы находитесь на бюджетном обеспечении.

Анатоливич

Скажит мине 19 лет я серота я получаю пенцию из 2012 року по у месиц 475 грн как мине на ети жит ?????????

Аноним

Здравствуйте я круглая сирота закончил техникум мне 23 хочу жениться будет мне как помощь.

Аноним

якщо хтось вийде замуж и одружиться не будуть полуати соальну допомогу и стипедию.я просто сама сирота и я 4и нюанси взнавала.а якщо не ви4ишся то не будуть платити пенсию.

Аноним

выплата идёт до 23 х лет!1!!учишся ты или нет1!!!женился или нет1!!!1!!!но выплата до 23х

Катерина

Мне 22 года учюсь на 3 курсе,в етом году заканчую в июне,мне июль и август будет ище степендия?

Артем

Пенсию будут платить, если учишься на очном отделении, а пенсионный фонд не будет, так как 23 уже есть. Мне платит учебное заведение вот в апреле стукнуло 23 и вчера получил пенсию от учебы

Артем

Так что как так: )

Ксения

Артём,мне через 2 недели будет 23.я учусь в вузе на очном.ты хочешь сказать, что мне не прекратят выплачивать?

Аноним

А что если не учится, а работать. Будут ли платить пенсию, мне ещё нет 23х?

Аноним

здраствуйте мне 18 лет смогулия получать пенсию если ни буду учится??а если вот в сентябре пойду на учебу , а летом два месяца буду просто отдыхать , будут мне пенсию начислять или нет или мне выплатят за ети два месяца??????

Софія

А якщо дитина сирота вже вчилася і получила грошову допомогу після освіти, то якщо вона піде вчитись далі по спеціальності, чи буде вона мати степендію??.

Аноним

Я сирота, в этом году закончила коледж и получала повышеную степендию по льготам. Могу ли я поступить в училище и снова получать повышеную степендию?? Мне 19 лет

Аноним

Здравствуйте!Я СИРОТА!Подскажите пожалуйста,я закончила 4 курс и мне сейчас 23 года,я поступила на вышку на 5 курс..мне будут платить стипендию для сирот?

григорий

Здравствуйте!!! мне 23 и я потерял обоих родителей могу ли я получать повышенную стипендию учусь очно на 1 курсе!?

Аноним

Здравсивуйте,я круглая сирота,но нахожусь в приемной семье, + я перескленец, так вышло что я на контракте в вузе, полагается ли мне моя стипендия?

Милли

3дравствуйте!глупый вопрос прочитала.если небуду учиться будут Выплачивать пенсию.канечно нет что за вопросы?

Оля

Добрый вечер! Пока Вы учитесь вам платят стипендию в вузе. А пенсию по потере кормильца только до 23 лет! У меня такой вопрос, бывает ли повышенная стипендия (если получаешь одни пятерки) и на сколько больше? И еще одно, может ли сирота работать за границей на летние каникулы???

ольга

Я сирота я не могу получач пенцию почиму мне 21 год как мне жить и на биржу не ставют почим на роботу не бирут .пожалуста помагиье я волкова ольга ивановна.вот мое номир 89610915396.

Боря

Моя ситуація, 19 років кругла сирота з 5, пенсію получав до нового 2016р. зараз уже затримують а може і не будуть давати. Поступити не вдалось так як самому оплачувати навчання не реально а на державне не взяли тому, що забрали пільги у дітей сиріт на рахунок вступу до ВНЗ. Вище я трохи перечитав, але цікаво знати точно всі подробиці нарахунок пенсії для сиріт

Аноним

Ребята, вот что я вам скажу, пока вы учитесь то пенсию не кто не заберет!! "катит и заочка"

Леся

Мне 23, я могу еще учится на степендию? Хочу поступить.

Аноним

Здравствуйте!!Подскажите пожалуйста,Я сирота мне 23...хочу поступить на контракт...Потеряю ли Я льготы??? Или может кто знает,где можно об этом подробно почитать!!!

Не потеряете Вы льготы, если продолжите обучение.

Аноним

Здравствуйте Мне сейчас 22, поступаю на 5 курс в ВУЗ. Но этим летом хотим жениться. Так вот, мне будут платить такую же стипендию как и платили если я буду учиться на дневном и буду женат?

Аноним

пенсия выплачивается до 23 если ты учишься а если нет то и пенсии нет... Степендию должны выплачивать до конца обучения. сама училась в техникуме получала 1050грн пенсии и 2600грн степендии как сирота а обычная степендия была 550грн.

Аноним

Добрый день. Скажите пожалуйсто если я сырота полная и мне 23 года хочу пойти учится в бурсу мне будут платить степендию?

федя

Здравствуйте мне 20 лет я сирота если женюсь какую помощь я смогу получить?

у зв"язку із одруженням така допомога не передбачена, але у вас є деякі переваги дощо отримання житла і т.п.. ЗУ " Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ": Стаття 33. Забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом

 Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які

досягли 16 років, у разі відсутності в таких дітей житла мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за заявою опікуна чи піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів, адміністрації закладу, де проживає дитина, або органу опіки та піклування. Після досягнення 18 років такі діти протягом місяця забезпечуються соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання.

 Перебування дітей-сиріт  та дітей,  позбавлених батьківського

піклування, які досягли 16 років, на соціальному квартирному обліку не є підставою для відмови їм у взятті на квартирний облік або зняття з квартирного обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, чи обліку осіб, які мають право на отримання житла (пільгових кредитів на будівництво і придбання житла) за державними житловими програмами для окремих категорій громадян, визначених законодавством.

 Після завершення    перебування    дітей-сиріт    та   дітей,

позбавлених батьківського піклування, у відповідних закладах для таких дітей, дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім'ї або завершення терміну піклування над такими дітьми та в разі відсутності в таких дітей права на житло обласні, Київська та Севастопольська міські, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування забезпечують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа протягом місяця у позачерговому порядку впорядкованим соціальним житлом.

 Порядок забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт та  дітей,

позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа затверджується Кабінетом Міністрів України.

 Соціальне житло,  що  надається   дітям-сиротам   та   дітям,

позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа для проживання, має відповідати санітарним і технічним вимогам.

 Стаття 34. Забезпечення медичного обслуговування дітей-сиріт 
            та дітей, позбавлених  батьківського  піклування, 
            а  також  осіб із їх числа

 Центральний  орган  виконавчої  влади,  що  реалізує державну

політику у сфері охорони здоров'я, забезпечує медичне обслуговування (у тому числі стоматологами-ортопедами) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа у межах, не нижчих за мінімальні соціальні стандарти.

 Обов'язкові медичні   огляди   всіх   дітей-сиріт  та  дітей,

позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа здійснюються двічі на рік.

 У разі потреби  здійснюються  взяття  дітей  на  диспансерний

облік, постійний медичний нагляд за ними і своєчасне лікування.

 Навчально-виховним закладам     забезпечується    пріоритетне

постачання необхідних медикаментів, медичної апаратури та обладнання, засобів корекції фізичного розвитку.

Вітлін

Доброго дня, я дитина під опікою мені 18 !!! закінчила ВПУ після нього ходила 2 місяці на практику потім ніде не поступала та не працювала! Чи можу на наступрийй рік іти вчитись на державне та получати стипендію і пенсію???

~= А Д В О К А Т =~

Так, можна.

Вітлін

А якщо я не навчаюсь то повина получати пенсію до 23 років??????

~= А Д В О К А Т =~
  • В такому разі до 23-х - ні, тільки до 18-ти. До 23-х лише коли навчання.

  • А ще бажано почитати уважно по посиланню:

http://old.minjust.gov.ua/15100

Аноним

Мне 23 я учусь техникоми я сирота мне должни платить степендию

~= А Д В О К А Т =~

До окончания учёбы - должны.

Максим

Здравствуйте, у меня умерла мама в 2015 году. Она была мать одиночка . Я подал документы на статус сироты и мне 1,5 лет посылали за разными бумажками, то той не хватает, то еще какой -то , так и не получил статус сироты. Я учусь второй год в академии. 10 февраля 2017 года мне исполнилось 18 лет. Я имею права после 18 лет получить статус сироты и какие льготы мне еще положены. Пожалуйста ответьте, мне не у кого больше спросить .

Таня.

я дитина-сирота. Чи буду я получати степендію навчаючись у ВУЗі по контракту

~= А Д В О К А Т =~

Так. Потрудіться, почитайте інформацію вище - там все детальніше.

Аноним

В мене під опікою був брат.йому виповнилося 18 років Він ще учиться.Він повинен получати допомогу чи тільки Пенцію та стипендію.

Аноним

пот скожыть пожалуйста мне 26 я учусть на бакалавра хочу поступить магестротуру я круглая сирота буду я получать соц выплоты

Аноним

Могут ли требовать возврат стипендии ?

Аноним

подскажыте мне 26 лет заканчую бакалавро я круглая сирота хочу поступить на могистротуру буду соц выплота мне

При написании ответа используется разметка Markdown.