3935 дней назадМарія

Доброго дня. Мені виповнилося 16 10 червня. Вчора ми зробили фото на паспорт і пішли в ЖЕК, щоб зробити паспорт. Там нам працівниця ЖЕКу сказала, що паспорт вони не видають. Моя мама три рази казала, щоб нам дали довідки, які протрібно для вироблення паспорту. Працівниця сказала, що ніякої довідки від ЖЕКу не треба і довідки про склад сім'ї також. Нас скерували в РАГС, але було вже пізно, тому моя мама пішла туди сьогодні. Я хотіла змінити прізвище з батькового на мамине. Моїй мамі працівниця РАГСу сказала, що вона не буде цього робити. Першим аргументом було те, що прізвище можна міняти до місяця часу від виповнення 16, а потім - ні. Моя мама сказала, що сьогодні 9 і ще не пройшов місяць. Тоді працівниця сказала, що їй потрібна довідка про склад сім'ї (хоча в ЖЕКці нам сказали, що її не треба і не видали. бо моя мама спеціально просила). У моєї мами була з собою будинкова книга і вона запропонувала працівниці взяти її, адже там записано, хто прописаний в квартирі. Коронним аргументом відмови у зміні мого прізвища було те, що в нас на руках немає довідки про мою несудимість... Можливо все це і відбувалося за законом, але чому тоді мені не дали довідки про склад сім'ї в ЖЕКці і чомусь працівниця РАГСу дуже дивно себе поводила. Якщо ж все відбувалося за законом, то підкажіть мені будь ласка, де отримати довідку про несудимість, бо я уявлення не маю де її видають. Хоча мою заяву напевне не приймуть, адже завтра вже 10 липня. Дякую.

Юридическая помощь

Цивільним кодексом України передбачено, що фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище або власне ім'я. Тобто ви можете його змінити хоч через 30 років http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/n0002323-11 ЖЕК повинен видавати такі довідки, це в їх компетенції. І на отримання паспорта для реєстрації місця проживання також ЖЕК видає документи Довідку про несудимість потрібно брати в МВС, але не ви повинні її брати, а РАЦС робить запит чи не знаходиться людина під слідством, вам потрібно тільки подати заяву і додати до неї такі документи: свідоцтво про народження; витанція про сплату державного мита. Термін розгляду заяви три місяці, але може бути і більше.

Марія (автор вопроса)

А якщо завтра буде рівно місяць з дня народження, то чи приймуть мою заяву на зміну прізвища?

Юридическая помощь

Повинні прийняти, право на зміну прізвища не обмежується часом

Калашникова

мені зараз 15, в Серпні буде 16. Я хочу змінити прізвище. Чи потрібна для цього якась причина? І куди спочатку треба піти? Які документи змінятся? Дякую...

Аноним

Я змінила паспорт,але мені сказали принести " а формат ".Що це таке і чи можна без цього отримати паспорт???*???????????

Аноним

Я хочу змінити прізвище при отримані паспорту,зараз у мене батькове пріе чи можливо його змінити не на мамине а на прізвище моєї баби?

Аноним

Доброго Дня!!! Мені вчора виповнилося 16 років!! І я хочу змінити прізвище з батька, на мамине дівоче!! Мої батьки розлучені, чи можливо змінити прізвище без згоди батька.. Так як він не приймає ніякої участі в моєму житті..

Володимир

Мені 14 і по новому закону можна вже отримувати паспорт.Чи можна міняти прізвище? ?

Аноним

Зміна прізвища - актуальне питання, яке ставлять перед собою ті, хто одружуються: як жінки, так і чоловіки. З чим вони зіштовхуються? З кучею непотрібної волокіти. Щоб нічого не пропустити і не отримати "сюрпризи" в майбутньому, потрібно читати юридичні поради. Тут, наприклад, все зібрано в одне, моя дочка казала, що, прочитавши статтю тут https://www.pravoconsult.com.ua/zmina-prizvishha-7-rechej-yaki-povinna-znati-kozhna-narechena/, вона заздалегідь попіклувалась про зміну документів і тепер вона зекономила багато часу.

Аня

Зараз мені 15, день народження в мене 15 серпня. Хочу змінити прізвище на мамине. Що потрібно спочатку, звернутися з заявою на зміну прізвища чи для вироблення паспорта, чи одночасно? Можна принести заяву для вироблення паспорта і зміну прізвища в червні чи липні? Чи можливо змінити прізвище менше ніж за місяць(так як навчання починається 1 вересня хотілось би не турбуватися про це щей осінню) ? Які документи мені потрібно подавати і куди звертатися? Дякую)))

Маша

Доброго дня, мені через 3 тижня виповниться 16. Я хочу змінити прізвище при отриманні у паспорті. Підкажіть, що для цього необхідно і відповідно до якого закону це можна зробити?

міша

через скільки часу (точно) я отримаю свідоцтво з загсу про дозвіл на заміну прізвища??? знаю шо термін 3 місяця але хотів би дізнатись в кого як бувало???

~= А Д В О К А Т =~

Все залежить від вашої активної позиції та кількості "таранящих" відвідувань РАЦСу (колишня назва ЗАГСу).

Аноним

Здраствуйте підкажіть будь ласка.Моя мама вийшла в друге заміж.Чи можу я взяти нову фамілію матері?

Аноним я наробив ділов за кордоном в Польші,якщо я зміняю фамілію на мамену дівечу,чи не буде в мене проблем на нові фамілії

Аноним я наробив ділов за кордоном в Польші,якщо я зміняю фамілію на мамену дівечу,чи не буде в мене проблем на нові фамілії в Польші?

Станіслав Чопчик

Аноним я наробив ділов за кордоном в Польші,якщо я зміняю фамілію на мамену дівечу,чи не буде в мене проблем на нові фамілії

Станіслав Чопчик

Аноним я наробив ділов за кордоном в Польші,якщо я зміняю фамілію на мамену дівечу,чи не буде в мене проблем на нові фамілії

~= А Д В О К А Т =~

Станіслав, змінити прізвище зараз можна любій людині без проблем, при чому не лише на мамине, а можна взяти будь-яке, хоч ШВАРЦНЕГЕР чи СТАЛОНЕ-РЕМБО. Проте це не врятує від кримінального переслідування чи інших "адміністративних" проблем. Так як все одно "в комп'ютері" будуть дані, як про "старе" прізвище, так і про нове, тому хто захоче та має доступ - все одно знайде. Шпійони, бандити, які хочуть приховатись, роблять дороговартісну пластичну операцію по зміні рис обличчя та достають "ліві" документи - тоді шансів більше. Але їх ловлять по тембру голосу, який не змінюється, по відбитках пальців, по зубній карті у стоматолога тощо.

Аноним

добрий вечір я одружена мені 32 я змінила прізвище на чоловікове а мені запрошення на вибори написане на дівоче прізвище чи маю право на голос що мені робити

~= А Д В О К А Т =~

Візьміть з собою на голосування свідоцтво про шлюб, в якому записане попереднє прізвище і підстава його заміни, та й усе. А також можете зазделегідь підійти до виборчої комісії та виправити ситуацію й отримати "правильне" запрошення. А також можете (причому цілодобово в період виборів) подати позов в суд, якщо незаконно відмовлять в праві на голосування.

Аноним

Толя, ну на хрена таких "заморочек" насоветовал? Паспорт у человека есть, и он может себя проверить в реестре избирателей. Дома, через интернет. Если фамилия не изменена - идет в райисполком к регистраторам и меняет. Тебе бы только судиться и выбирать тебя из "синего списка".

Аноним

толик сначала создает проблему, а затем предлагает ее решить, естественно не бесплатно.

Аноним

яка підстава заміна прізвища

Аноним

укладення шлюбу, або особисте бажання. Усиновлення

Аноним

укладення шлюбу це що свідоство про одруження

При написании ответа используется разметка Markdown.