3932 дня назадМіша

Чи маю я право прописатися у квартирі в якій я маю спільно-часткову власність на 1/4частину квартири без згоди іншого власника і чи можу я прописати свою дружину?

Прописаться самостоятельно - можете, прописать супругу - нет.

Ви зареєструватись можете, а для реєстрації дружини потрібна згода співвласників.

Міша (автор вопроса)

Хочу вселитися у квартиру у якій маю власність на 1/4 частину ,інший співвласник (3/4ч.) який там проживає чинить перешкоду - мотивує тим що поки ще не виділена частка в натурі , не встановлено порядок користування спільним майном,і поки я не компенсую затрати на ремонт в квартирі,заміну вікон, сантехніки що були зроблені за його рахунок після смерті спадкодавця,мене не впустить.Чи має він на це право,і як мені в цій ситуації поступити.

Да, вы как совладелец тоже обязаны нести затраты на ремонт, оплату ком. услуг, даже если не проживаете в квартире.

Міша (автор вопроса)

Але ж право право власності я отримав тільки тепер - після того як інший співвласник зробив ремонт.

Тогда обязательства у вас появились с того момента как вы стали собственником

Міша (автор вопроса)

Чи має право інший співвласник не дозволяти мені користуватися після вселення кухнею,ванною,туалетом і іншим майном яке він придбав і та затратив кошти на ремонт та покращення умов.

Другой собственник не имеет права препятствовать Вам. Обращайтесь с иском о вселении в суд. Дополнительно ставьте требование о взыскании морального вреда.

Міша (автор вопроса)

Мені вселитися не першкоджають, але не дозволяє користуватися майном яке він придбав(газова плита,колонка,ванна,сантехніка в туалеті,всі вікна у квартирі) та вимагає компенсації за ремонт в кухні, туалеті,кімнатах.Чи має він на це право?І чи я зобовязаний йому сплатити компенсацію за користування перечисленим вище майном?

Юридическая помощь

Ні, не може, якщо ви стали співвласником після проведених ремонтних робіт

Анна

Я є співвласником квартири,але квартира є не приватизованою.Куди мені звернутись,щоб прописатись там самостійно?

Аноним

Если квартира не приватизирована у нее нет совладельцев - она коммунальная собственность и самостоятельно прописаться в ней вы не можете.

Сергей

Подскажите пожалуйста, двухкомнатная квартира была получена по ордеру, потом через суд был определен порядок проживания в квартире, одна комната досталась одной семье, другая другой. После этого было решение горсовета о разделении лицевых сщетов. Потом произошла приватизация, каждому досталось по комнате и части квартиры 43/100. Свою часть я получил в наследство 43%. Вопрос, нужно ли мне спрашивать разрешения у соседей для регистрации на данной жилой площади своей законной жены.

При написании ответа используется разметка Markdown.