3899 дней назадАноним

після смерті чоловіка майно (будинок) переходить у власність дружині,хоча він і не складав заповіт,а будучи ще живим сказав що після смерті будинок належатиме його синові,а майно в цьому будинку дочці.Заповіт свідомо склала його дружина і розпорядилася майном.Проте зараз вона заперечує цей факт і погрожує його переписати.чи можливо таке? Хоча всі документи право власності уже зареєстровані на сині.Напишіть будь ласка чи може вона переписати заповіт!

Жена может изменить свое завещание относительно своего имущества, если собственник сын, то завещание жены ничего не изменит.

Аноним

Доброго дня!Скажіть будь ласка чи маю я право я на будинок в якому я прописана, але бабця його записала як заповіт дарування іншій людині ?Чи зможуть його продати без моєї згоди ? Як можна розірвати цей заповіт дарування і переписати на новий?Що для цього потрібно?

ЮК «Alex»

Заповіт і дарування, це різні речі. Бабця може скласти на Вас новий заповіт, який анулює попередній. Договір дарування також анулює заповіт, але якщо бабця подарувала на іншу людину, то це остататочно.

Человек имеет право распоряжаться своей собственностью, по своему личному разумению, и точка, а прав вы на этот дом не имеете, так как регистрация не создает имущественных прав

Аноним

скажіть будь ласка е заповіт на хату в селі і присадибну ділянку як людина може продати це господарство чи простіше його подарувати

заповіт і продаж - різні речі. Якщо продати хоче спадкоємець, то спочатку потрібно прийняти спадщину та отримати документи на право власності

Аноним

підскажіть будь ласка!Я прописана в квартирі,яку бабуся заповіла іншій людині.Після смерті бабусі вона має право вигнати мене?

Неизвестный

Если этот человек примет наследство и станет собственником квартиры. может.

Тільки не у всіх випадках, необхідно знати більше, щоб детально відповісти на ваше питання.

ніна

скажіть пожалоста якшо заповіт зроблений на мого сина неповнолітнього чи можа та особа яка зробила заповіт його переробити тайно від нас і яким образом відпишіть

~= А Д В О К А Т =~

Дійсний лише останній заповіт від часу смерті, всі попередні анулюються автоматично. "Заповідальник"-спадкодавець може скільки завгодно переписувати заповіти і про це нікого не повідомляти - існує таємниця заповітів. Якщо хочете надійно і зараз - потрібно дарувати або оформляти договір довічного утримання тощо.

Марія

скажіть будь ласка, чи можна скласти заповіт , який би не можна було анулювати іншим заповітом, складеним тією ж особою?

конечно же нет.

Увы для Вас, но каждое последующее завещание автоматически аннулирует предыдущее

Інна

Доброго вечора Скажіть будь ласка моя бабуся написила заповіт на свою дочку(мою маму)чи може зараз бабуся переписати заповіт вже на мене(свою внучку)?

Може. Тоді попередній заповіт буде недійсний

Аноним

Завещания можно писать хоть каждый день. при этом новое завещание автоматически отменяет предыдущее.

Аноним

Моя пра бабуся написала заповит на мого дядю Максима иКоли ши можна його переписати на мою маму

Аноним

В любое время бабушка по собственному желанию может написать новое завещание

Аноним

Чи можна заповіт написати на 2 особи чоловік з дружиною і чи не потрібно буде робити два лічильника тощо????

а до чого тут лічильники взагалі, із заповітом, звісно, можна

Леся Целикова 0505542573

можливо зробити заповіт на 2 особи, а власником лицьового рахунку буде хтось один.

Аноним

Я живу з чоловіком майже три роки. Приписана в квартирі в якій його полива та його мами. Мама його також там приписана і в неї є менша дитина. Як правильніше потрібно зробити щоб мати його подарувала чи написала заповіт. Потрібно щоб її менша дитина не мала права на її половину. Що правильніше зробити. Та ще цікавить питання. Якщо вона буде приписана в квартирі чи її дитина менша буде мати право якесь на квартиру після смерті матері? Дякую зарані за відповідь.

Леся Целикова 0505542573

Краще для чоловіка вашого щоб мати зробіла дарчу вже зараз, для Вас краще щоб вона на Вас зробіла договір довічного утримання, тоді після її смерті її половина перейде до вас і свекруха не буде боятися що залишиться без житла, Вибір за Вами.

~= А Д В О К А Т =~

По договору довічного утримання право власності переходить не після смерті, а зразу після підписання такого договору довічного утримання - тому який в ньому зміст, якщо буде оформлено договір дарування? Думається, що його мама не стане вчиняти ні дарування, ні договір довічного утримання - для чого це їй та ще й щоб її дитину своїми руками позбавити майна! Для чого це їй - вона ж не позбавилась розуму. Плани якісь у вас "наполеонівські"; те що ви прописана та проживаете в квартирі свекрухи - вам не дає ніяких прав власності на неї, а тільки можете проживати і то лише на час прописки. Хіба що вона може згодитись написати заповіт, якщо захоче позбавити свою дитину спадщини, але знову таки: ДЛЯ ЧОГО ЇЙ ЦЕ ПОТРІБНО ??

Аноним

Вона проживає з чоловіком з який не розписана і не може приписатись бо в нього тільки документи на будівлю будинку. А приписана тільки дитина спільна менша їхня. До свого сина вона відносить не дуже та до мене так само. Але вона каже щоб ми переходили жити на квартиру і нічого не боялись. Але раніше вона говорила, що якщо її чоловік вигоне то вона прийде в квартиру і якщо дитині меншій нічого не достаниться то хоч пів квартири буде. Тому і боїмось переїжати на ту квартиру бо ми зробимо ремонт і на цьому все. А свекруха мудрує всеж щоб не виписуватись, а просто написати дарствену. Яка переписується. І хочемо щоб просто не було так, що вона сьогожні напише, а завтра перепише за нашою спиною. То як нам краще зробити щоб потім не ділитись майном з меншою систрою мого чоловіка?

Аноним

Имуществом распоряжается собственник а не вы. Свекровь может написать завещание, а потом переписать его столько раз, сколько сочтет нужным. Это ее право!

Аноним

Бабушка моего мужа написала завещание на квартиру на сестру мужа, свою онучку.Онука в этой квартире не приписана, муж приписан с рождения, я приписана и мой ребенок больше пяти лет. Сможет ли онука нас выгнать с этой квартиры? Можна ли оспаривать завещание в суде?

Аноним

На каком основании собираетесь оспаривать? Бабушка невменяемая? Или вы там прописаны? в обоих случаях проиграете.

~= А Д В О К А Т =~

Начать процесс оспаривания можно - это право любого человека (можно даже умело искусственно затягивать принятие решения разными способами и пр.), но перспективы будут к конце пути действительно "не очень". Но за это время можно ещё пожить там, пока не найти другое жильё, так как если процес будет проигран, то онука затеет наверное ещё один судебный процесс уже по выселению вас и/или по продаже этого объекта третьим лицам. Но несколько то лет можно прожить по ходу!

Аноним

Это не жизнь, а вырванные годы!

Аноним

Скажите пожалуйста, в случае если моя бабушка написала мне завещание на «все своє майно», а после этого на часть своего майна (у нее дом и квартира) а именно на дом сделала завещание в котором четко указала что дом завещается ее дочке. В этом случае я теряю право на квартиру??

чинним є останній заповіт

~= А Д В О К А Т =~

А інше майно спадкодавця (якщо таке є) - розподілиться "по закону", тобто з розрахунку, як "без заповіту" .

При написании ответа используется разметка Markdown.