3908 дней назадВікторія Ігорівна

Два роки тому мене прийняли на роботу на посаду викладача іноземної мови на час декретної відпустки основного працівника. Коли я пропрацювала рік, прийняли ще одну людину на тимчасове місце в зв'язку з великим педнавантаженням. Так ось тепер, коли на роботу вийде працівниця, яка зараз знаходиться в декреті, кого мають право звільнити: мене, тому що я була прийнята на декретне місце чи працівнцю, яка була прийнята на рік пізніше від мене? Чи можу залишитися на роботі враховуючи, що прийшла скоріше на роботу?

Анастасия

Це строковий трудовий договір (до виходу основного працівника, який знаходиться у відпустці по догляду за дитиною), коли жінка виходить на роботу після закінчення відпустки для догляду за дитиною , або якщо вона перериває відпустку та виходить на роботу з повним робочим днем достроково, то працівник, прийнятий на роботу за строковим трудовим договором для заміщення основного працівника, має бути звільнений на підставі пункту 2 статті 36 КЗпП. Не зрозуміло, що Ви маєте на увазі про прийняття ще одного працівника на цю посаду?

Анастасия

Якщо того працівника прийняли за трудовим договором на невизначений строк, то при виході з декрету основного працівника, звільняють Вас, бо Ви приймались тимчасово на період відпустки.

Вікторія Ігорівна (автор вопроса)

Я маю на увазі, що на посаду викладача іноземної мови спочатку була прийнята я на декретне місце, а наступного року збільшилась кількість годин педнавантаження і на тимчасове місце було прийнято ще одну особу. Тепер кількість годин педнавантаження зменшилась і наступного року коли вийде працівниця з декретної відпустки будуть години лише для двох. зрозуміло, що працівниця яка виходить з декрету має переваги, а мене цікавить у кого більше можливостей залишитися на роботі: у мене (працівниця на час декретної відпустки) чи у моєї колеги, яка прийшла на роботу на рік пізніше від мене на тимчасове місце?

Анастасия

на одну тимчасову посаду прийняли двох працівників?

Вікторія Ігорівна (автор вопроса)

А трудовий договір у нас обох укладений на рік, і кожного року ми його продовжуємо. то чи можливо, щоб коли вийде основний працівник, договір був продовжений зі мною, а не з моєю колегою, яка прийшла на роботу пізніше від мене?

Вікторія Ігорівна (автор вопроса)

Так, Ви правильно зрозуміли. на одну тимчасову посаду прийнято двох працівників

Анастасия

Якщо умови однакові, тоді переваг немає. Якщо основний працівник вийде з відпустки на ставку, тоді звільнять обох. Якщо не на повну, то власник може залишити (з прийняттям на постійну посаду на 0,5 ставки) того працівника, якій влаштовує, але ж це вже на розсуд власника.

Вікторія Ігорівна (автор вопроса)

Дякую Вам за відповідь

Марина Ігорівна

Доброго дня. Я рік працюю у школі. Але у наказі про прийняття на роботу сказано, що прийнято на роботу "по трудовому строковому договору з 20 жовтня 2014 року по останній день відпустки". У відпустку я ще не йшла, проте зараз оформила відпустку по вагітності та пологах тривалістю 126 календарних днів. Скажіть, будь ласка, чи буде за мною збережене місце роботи? І до якого числа?

жанна

Доброго дна я працюю в садочку кухарем на декретному місті мене цікавить кого звільнять мене чи ту людину що теж працювала до мене на дикретному місті

Аноним

Доброго дня.Якщо людина працює на декретному місці і організзація планує скорочення працівників.Чи звільнять ту людину що на декретному місці?

Аноним.

Будь ласка дайте відповідь. Я працювала у школі,потім пішла у декретну відпустку по догляду за житиною.відпустка ще не закінчилася і я хочу вийти на роботу,але директор допустила помилку,пишучи наказ написала не на період декретноі відпустки а на посаду вчителя. Чи можу я притиндувати на своі години,якщо подати на суд,чим це може закінчиться

Аноним

орпспмтло

Аноним

Я працювала на декретному місці, пішла у відпустку по догляду за дитиною. Основний працівник вийшов на роботу і знову пішов у декретну відпустку. Після неї була ще одна працівниця,яка звільнилась. Чи можу я приступити до виконання своїх обов"язків,не писавши заяву про прийняття на роботу?(основний працівник у декретній відпустці)

Якщо ви пішли у відпустку по догляду за дитиною і тепер повертаєтесь на теж вакантне місце то ні

Аноним

мені сказали, що я була автоматично звільнена (в декретній відпустці),коли вийшов основний працівник і тепер мене знову хочуть наново оформити на ту ж посаду. Скажіть, будь ласка, чи правильні їхні дії? (я ще досі у декретній відпустці). Дуже дякую за відповідь.

Аноним

я виходжу із дкретної відпустки а на моєму місці виявляється вагітна яка через 3 місяці йде в декрет. що робити адже не вийти на роботу я не можу

Марія

Я працювала в школі вчителем пішла в декретну відпуску чи можу я вийти на роботу скорши чим закінчеться дикретна відпуска

~= А Д В О К А Т =~

Так.

Аноним

Доброго дня!Я працювала на декретному місці рік, на цей рік з декретної відпустки виходить основний працівник, за який час мене повинні були попередити про вихід основного працівника на посаду?

Аноним

Роботодавець не зобовязаний повідомляти про звільнення за якийсь певний час...якщо основний працівник виходить після закінчення декретної відпустки, то вас повинні звільнити за день до виходу основного працівника..якщо дострокий вихід з відпустки, то можна з дня надходження заяви про намір достроково вийти з декрету.

Аноним Надежда

Доброго дня ! На даний момент я працюю на декретному місці і у нас на роботі планується скорочення,мене можуть скоротити чи ні?

~= А Д В О К А Т =~

Декретне місце не скорочується (це одна з небагатьох ваших переваг!), хіба тільки повна ліквідація підприємства.

Аноним

Добрий день. Дайте будь ласка відповість. Я працюю психологом по договору на дискретному місці а завагітніла .Основний працівник виходить з декрету мене дають на підміну вихователем. Чи маю я право якщо хтось звільниться до закінчення моєї дискретної відпустки піти на його місце чи мене звільнлять і візьмуть другу людину.

Люда

Япішла в декрет зі ставки.За цей час з'явилися індивідуальні години.На моє місце тимчасово взяли працівника ,а індивідуальні години їй дали постійно.Чи правомірні їх дії,якщо індивідуальне навчання числиться за кожним предметником?

Леся Целикова 0505542573

Так Вы же в декрете, и если я правильно понимаю его взяли временно на время вашего декрета. После выхода Вас, Вы должны вернутся на свое место работы(наставку), а тот кто был на Вашем месте либо увольняют, либо переводят на другую ставку. Вот как-то так. А правомерность действий можно обсуждать только видя документы, поскольку можно лишь гадать какие приказы и как оформлен приём на работу.

Аноним

Якщо я планую йти в дикрет з дикретного місця і працюю за строковим договором, а відразу після мене виходить постійний працівник, чи отримаю я дикретні кошти, чи буду звільнена?

Аноним

Добрий день скажіть будь-ласка.Я працую вчителем індивідуального навчання по наказу з01.09.2017 по 30.05.2018 р. Потрібно іти у декрет з липня місяця.....чи можу я взяти щорічну відпустку а потім із неї піти у декрет? І чи залишиться за мною право повернутися назад на роботу.?

Щорічну відпустку ви можете отримати до 30.05, дальше вас звільнять у зв"язку із закінченням строкового договору, декрет вам не світить, хіба що дитина народиться до 30.05.

~= А Д В О К А Т =~

Так, із строковими договорами такі "пироги". Це вам не безстрокові трудові відносини. Хтось здорово і грамотно все передбачив щоб вам погіршити становище.

Галина

Скажіть будь ласка якщо людина прийнята на роботу по договору і йде в декрет. Договір закінчиться через декілька місяців після виходу у декрет.Чи мають право звільнити жінку в декреті?Бо вимагають прийти і написати заяву на звільнення за власним бажанням перед закінченням договору.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо договір строковий, то потрібно дивитись чи це "трудові" правовідносини є (тобто чи цей договір є трудовий, посада штатна і т.д.) чи це "цивільно-правовий" хоч і теж "договір", проте іншого правового змісту (тоді це не трудові правовідносини). А одного слова "договір" не достатньо щоб зрозуміти - його потрібно читати юристу.

за цивільно-правовими зараз теж "ходять у декрет". Та для точної відповіді дійсно краще уточнити, які саме це правовідносини.

Аноним

Скажіть будь ласка відповідь на наступну ситуацію. Я і моя колега працюємо в школі на декретному місці одного й того ж основного працівника. Я працюю на 0,5 ставки, а колега на 1 ставку. Колега збирається у декретну відпустку. Чи маю я переважне право отримати її 1 ставку до своєї 0,5 і чи взагалі можна взяти на її ставку іншого працівника?

університет

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, працівницю взяли на час декретної відпустки основного працівника, зараз і ця працівниця пішла на лікарняний "допологовий та пологи", за цей час перервавши відпустку по догляду вийшла основна працівниця. Які дії кадровиків, чи правомірно звільнити працівницю, яка тимчасово працювала на декретному місці по закінченню лікарняного?) Дякую)

Аноним

Основний працівник знаходився у декретній відпустці на її місце було взято працівника який також пішов у відпустку по догляду за дитиною до 3-х років. Основний працівник перервала відпустку і вийшла на роботу , а та інша працівниця знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 01.08.2018 р., як бути з нею, коли її можна звільнити і як?

Аноним

Доброго дня! як бути в такій ситуації: основний працівник(1) йде в декрет, на його місце приймається другий працівник(2), який теж йде в декрет(відпустку по догляду за дитиною до 3 років). На місце основного працівника(1) (на час відпустки по догляду за дитиною до 3 років)приймається третій працівник(3). Зараз основний працівник(1) звільняється. Які дії далі???????

Аноним

Добрий день скажіть будь ласка чи має право звільнити мене мій роботодавець якщо я прийшла на декретне місце але працівниця яка в декреті ще не не виходить

Аноним

Добрий день скажіть будь-ласка чи буде різниця у виплаті з біржі якщо стати на біржу після роботи (причина скорочення) та чи вийдячи з декретної відпустки на яку вийшли в 2017році?

Людмила

Доброго дня,підкажіть як вчинити.Я працюю в школі на групі подовженого дня,але маю диплом вчителя іноземної мови.Основний працівник з посади вчителя іноземної пішла в декрет і не вийшла-перейшла на інше місце роботи.Тепер директор хоче залишити на посаді того вчителя тимчасового працівника.Чи маю я право претендувати на це місце І на які статті можна спиратися?

~= А Д В О К А Т =~

Захисту трудового законодавства підлягає тільки особа, яка знаходиться в "декреті" до часу закінчення декретної відпустки (3 роки) не залежно від того, влаштувалась вона на нову роботу в той період чи ні. У вас немає переваги перед "тимчасовим" працівником. Все залежить від рішення роботодавця.

При написании ответа используется разметка Markdown.