3880 дней назадгаля

Доброго дня! Підкажіть будь-ласка! Я хочу розлучитись з чоловіком, але не маю змоги подати заяву за місцем прописки, бо ми живемо в другому районі на зйомні квартирі і не приписані. Чи можна подавати заяву на місці проживання, чи обовязково їхати по місцю прописки? Дякую!

Стаття 110. Підсудність справ за вибором позивача

  1. Позови про розірвання шлюбу можуть пред'являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров'я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/print1367329685357003

В законе привязка месту регистрации либо истца, либо ответчика

Аноним

як написати заяву про відмову від розірвання шлюбу, коли передумали громадяни розлучатись?як це правильно зробити, і що вказувати у заяві до суду в причині відмови від розлучення?

Подайте клопотання про залишення позовної заяви без розгляду, зазначаєте, що просите суд не розглядати позов, залишити його без розгляду. Причини зазначати не обов`язково, це право за законом.

Аноним

скажіть будь ласка , чи мають право мобілізувати чоловіка, якщо в нього на утриманні знаходиться дитина 4 роки?

При написании ответа используется разметка Markdown.