3863 дня назадАноним

Работаю по срочному трудовому договору с 01.11.2011 по 01.11.2013 года. Скоро ухожу в дородовый отпуск.Скажите пожалуйста,данный договор продлевается автоматически или нужно перезаключать его заново,либо же должны быть какие-то действия со стороны кадровиков-что в этой ситуации нужно делать?Благодарю за помощь!

якщо після закінчення трудового договору фактичні трудові відносини тривають, то договір вважається продовженим на тих же умовах, але вже на невизначений строк.

Анастасия

Вас повинні попередити про закінчення строку трудового договору письмово. Про порядок звільнення роз'яснюється у листі мінсоцполітики від 15.04.2011 р. N 3961/0/14-11/10 (Витяг) "Звільнення жінок, зазначених у частині третій статті 184 КЗпП України, у зв’язку із закінченням строку трудового договору має свої особливості. Таке звільнення можливе, однак власник зобов'язаний при цьому працевлаштувати жінку на цьому ж або іншому підприємстві відповідно до її фаху. Розрив у часі між звільненням і працевлаштуванням у цьому випадку не допускається. Однак відносини між власником (підприємством) і працівницею з дня закінчення строку трудового договору мають істотну специфіку. Передбачено збереження за жінкою на період працевлаштування середньої заробітної плати, однак не більше ніж на три місяці з дня закінчення строкового трудового договору, а не з дня звільнення. Власник повинен тільки попередити жінку, що після закінчення строкового трудового договору вона до роботи допущена не буде, що на період пошуку підходящої роботи може перебувати вдома, що вона повинна буде з'явитися на підприємство, коли буде знайдена можливість її працевлаштувати для продовження роботи (при працевлаштуванні на цьому підприємстві) або для одержання трудової книжки і розрахунку по заробітній платі (при працевлаштуванні на іншому підприємстві). За наявності зазначеного попередження можливий і інший варіант: продовження жінкою тієї ж (або за її згодою - іншої) роботи на цьому ж підприємстві до вирішення питання про її працевлаштування. Якщо жінка відмовляється від працевлаштування за фахом без поважних причин, то вона може бути звільнена на підставі пункту 2 статті 36 КЗпП України, навіть якщо після закінчення строку трудового договору пройшов певний час. Вважати при цьому трудовий договір продовженим на невизначений строк, що виключало б застосування пункту 2 статті 36 КЗпП України, неможливо, оскільки після закінчення строку трудового договору мала місце вимога припинення трудового договору (стаття 39 КЗпП України)."

При написании ответа используется разметка Markdown.