3887 дней назадАноним

Подскажите статью в Законе Украины позволяющую не вносить плату в благотворительный фонд роддома. И еще, в какой статье говорится, что роды в Украине бесплатные? За раннее огромное спасибо!

в Постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження Програми подання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги» від 11.07.2002 р. № 955 вказано, що у державних і комунальних закладах охорони здоров’я вагітним та породіллям надається безоплатна медична стаціонарна допомога.

Конституція України Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.

Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.

{Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 49 див. в Рішенні Конституційного Суду № 10-рп/2002 від 29.05.2002}

Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту, забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Мед. помощь бесплатно, а вот медицинские услуги являются платными.

Аноним (автор вопроса)

Любовь Юрьевна, я понимаю, что мед услуги платные, но если рожениц добровольно-принудительно заставляют платить 1500 грн в благотворительный фонд, при этом на руки не дается никакой документ, то я считаю такие действия не законными. Вот поэтому, что бы защитить свои права обратилась за помощью к юристу

вимагання оплати за надання мед допомоги є неправомірним.

правомерно или нет, но вам там рожать, посему подумайте десять раз, стоит ли идти на конфликт

Анастасия

Вимагання сплатити благодійні внески неправомірні, на то вони і благодійні, що роблять їх з доброї волі. Ви маєте право на вибір медичного закладу (пологового будинку) та лікаря.

Аноним

Привлечь врачей к ответственности за "врачебную ошибку" практически невозможно, так что 100 раз подумайте прежде чем идти на конфликт с врачами. Здоровье роженицы и ребеночка важнее!

Юридическая помощь

Любая благотворительность возможна только на добровольной основе. Закон Украины «О благотворительной деятельности и благотворительных организациях»

Анастасия

Не треба залякувати "лікарською помилкою"! Сплата "добровільних внесків" та звернення до лікарів "по блату" від помилки не страхує! У кожної людини є права, які вона має право захищати та відстоювати!

Згідний з Анастасією, якщо внесок добровільний (подяка) - питань нема, а якщо вимагання при відсутності у сім'ї коштів - інша справа

Юридическая помощь

За такие деньги можно родить и в частном роддоме, с нормальными условиями. А то, что от вас требуют, вымогательство чистой воды. Ничего не бойтесь, отстаивайте свои права, а то что вы внесете эту сумму на счет роддома не гарантирует вам отсутствия врачебной ошибки.

При написании ответа используется разметка Markdown.