3864 дня назадАноним

Доброго дня! Підскажіть будь-ласка, була куплена машина, є лише розписка про передачу коштів та генеральне доручення. Наразі машина знаходиться у попереднього господаря, чи можливо стягнути кошти виплачені за машину? (Повертати машину господар відмовляється, в міліції відмовляються відкривати кримінальну справу). Та чи можливо звернутися до суду з позовною заявою за місцем знаходження позивача? Завчасно дякую!

Елена

Можете спробувати подати позов до суду, розписка приймається до розгляду як доказ передачі коштів.

Аноним (автор вопроса)

позов можна подавати за місцем знаходження позивача, я правильно розумію?

Відповідно до вимог ст. 125 ЦПК позови пред'являються в суді за місцем проживання відповідача.

Аноним (автор вопроса)

Стаття 125.ЦПК Позов третьої особи із самостійними вимогами ?

Елена

ЦПК Стаття 109. Підсудність справ за місцезнаходженням відповідача

  1. Позови до фізичної особи пред'являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування.
Елена

Стаття 118. Пред'явлення позову

  1. Позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції, де вона реєструється, з дотриманням порядку, встановленого частинами другою і третьою статті 111 цього Кодексу, та не пізніше наступного дня передається визначеному судді.

  2. Позивач має право об'єднати в одній позовній заяві кілька вимог, пов'язаних між собою.

  3. Позовна заява щодо вимог, визначених у частині першій статті 96 цього Кодексу, може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом.

При написании ответа используется разметка Markdown.