3831 день назадАноним

Якщо власник квартири прописує людину. Чи має ця людина права на цю квартиру?

Аноним

Доброго дня. Дівчина з якою я проживав в квартирі батьків відмовляється виписуватись. На неї була оформлена субсидія, квитанції на ком.посл. на її фамілію. Ми більше не живемо разом. На даний момент в квартирі ніхто не живе. Чи має вона право на якісь речі з квартири? Як виписати її?

Аноним

Если была зарегистрирована и отказывается выписываться - только через суд. Имеет право на свои личные вещи.

~= А Д В О К А Т =~

Через суд то да, только все вещи если скажет, что её личные - чем докажется обратное? Что чеки, квитанции на эти вещи сохранились - вряд ли. Да и выселить через суд - не так то просто сделать будет чем словами посоветовать. Это целая юридическая "канитель" и процесс с двумя "с".

Тетяна

Доброго вечора!) Я і моїх двоє неповнолітніх дітей приписані в Тернопільській області Теребовлянському р-ні. ПИТАННЯ: чи можу я, одна, без дітей, виписатися і приписатися в м. Тернопіль на квартиру, яку знімаю, а через деякий час ( три місяці, пів року) виписатися і приписатися в село до дітей знову??? Наперед дякую за відповідь!)

Аноним

Добрий день. Є три співвласника приватизованої квартири, мати, та два її сини. В квартирі прописана тільки мати, яка там проживає і проживає один непрописаний син, який відмовляється платити за всі комунальні послуги і це робить тільки мати. Яким чином можна зобов`язати сина, який там проживає, сплачувати частку комунальних послуг?

Аноним

Только в судебном порядке.

Доброго дня. Можно стягнути з нього сплачену суму коштів на утримання квартири.

Стаття 360 ЦКУ. Утримання майна, що є у спільній частковій власності

  1. Співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями, пов'язаними із спільним майном.
Аноним

Доброго дня. Чи має право на квартиру людина, яка живе у цій квартирі понад 15 років, але не прописана? Чи може ця людина через суд претендувати на частину квартири?

~= А Д В О К А Т =~

Так теоретично (і не так просто) вона може через суд отримати таке право, але потрібно розбиратись з деталями - замало інформації. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю. Це убезпечить вас від невірних дій та непоправних помилок.

Доброго дня. Ні, жодного права не має, право власності є непорушним. Проживання допускається зі згоди власника, прав на частину квартиру у зв'язку із проживанням - не виникає, хоч 40 років жити у чужому житлі.

Дмитро

Доброго вам вечора!!! Я,хочу купить хату чи можна сразу при оформленні документів зробити дарствіну на мого неповнолітнього сина, я буду мати право на хату?

Аноним

Право на дом будет иметь собственник. Если делаете дарение на сына - собственник будет сын. На неполнолетнего нужно разрешение опекунского совета.

Богдана

Доброго дня. Я є співвласником квартири ( квартира приватизована на 6 чоловік), чи можу я приписати в квартиру свого чоловіка, без згоди інших співвласників, так як їх немає в Україні.

~= А Д В О К А Т =~

Співвласник - може, навіть якщо б вони всі жили там. Але є інша проблема для "прописки" - норматив жилплощі на одну прописану людину (це у кожному населеному пункті не однаково встановлюють органи місцевого самоврядування), стать проживаючих в одній кімнаті, якщо це не подружжя тощо.

~= А Д В О К А Т =~

Хоча дехто умудряєтьсч прописати і 100 людей, навіть продають право прописки.

Аноним

Можливо трохи не по темі,але виникла проблема у моїй родині. Бабуся є власницею будинку,де проживає крім бабусі мама і її співмешканець, і 2 неповнолітніх дітей. Приписані у цьому домі я(але проживаю за кордоном) мама, і двоє сестер. Постійно виникають сварки , в тому числі і за комунальні платежі,які мама відмовляється сплачувати, хоче щоб бабуся платила з пенсії, хоча це нереально. І таке питання, чи зобов'язані платити комунальні платежі люди,які приписані в будинку? Чи це має платити тільки власник? Просто незнаю як має поступити бабуся в цій ситуації,так як в неї немає можливості платити такі суми,час іде,борг росте,допоможіть будь ласка.

~= А Д В О К А Т =~

Зверніться персонально на ел.пошту - потрібен діалог для вирішення подібної ситуації.

Аноним

Добрий день. Власник квартири мій чоловік, приписаний тільки мій брат 10 років, в квартирі ніхто не приписаний за кварт плату плачу я. У брата скоро буде дитина. Мій чоловік може подарувати квартиру сину з приписаним братом. І чи потрібно питати дозволу в брата.

Аноним

В квартирі ніхто не проживає .

Аноним

Собственник вправе самостоятельно распоряжаться своим имуществом без согласия третьих лиц.

При написании ответа используется разметка Markdown.