3799 дней назадАноним

одружилися ми 25.09.2010 р. 04.10.2011 народився син. Коли сину було 7 місяців, екс-чоловік покинув нас і скоро знайшов собі нову жінку. 22.08.2012 р. - офіційно розвелися. 11.09.2012 р. - присудили екс-чоловіку сплачувать аліменти. з того часу платить регулярно (стягуються автоматично з його зар.платної картки на мою кредитку). Останній раз із сином бачився в день розлучення. Після 22.08.2012 р. ні разу не бачився з сином і не виявляє такого бажання. Одружився із новою дружиною. Живе в сусідньому будинку. Коли гуляємо із сином на вулиці, екс-чоловік робить вигляд, що нас не помічає, сідає в авто і їде по своїх справах. З днем народження сина не вітає! Почав злісно вживати алкоголь.

Хочу позбавити екс-чоловіка батьківських прав! чи можливо це в моїй ситуації? Допоможіть, будь ласка!

Дякую!

~= А Д В О К А Т =~

Це складний процес пов'язаний обов'язково з судом. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

я знаю,що обов’язково буде суд . мене цікавить чи зможе він усиновити і дати доньці свою фамілію і по-батькові?

Аноним

Розлучені 12 років тому, нашому синові вже повних 16. 11 років тому суд постановив стягнення аліментів з колишнього чоловіка, проте той сплачував по 300 грн. перші півроку , і вже решту 10 років - нуль. Колишній чоловік начебто ніде не працює, але знаю, що має ще одну малолітню дитину. Кілька років з моїм сином не бачився , жодної підтримки, жодного дзвінка на день народження чи свята, ні одного подарунка за багато років. Не говорю вже про якусь підтримку у навчанні чи здоров'ї сина - ніякої допомоги взагалі. Є інформація, що сильно випиває. Питання наступне: мій син планує навчатися закордоном, але має бути нотаріально завірений дозвіл від батька про згоду на виїзд на навчання закордон. Добитися цього у колишнього чоловіка не можу, оскільки з його слів усі його документи вкрадені( паспорт, права і військовий) і поновляти він найближчим часом не збирається. Порадьте, що робити? Знаю, що з 6 лютого 2018 р.є закон, який дозволяє виїзд дітей на навчання і закордон без згоди тих батьків, які злісно ухиляються від сплати аліментів. Але хто зна чи консул прийме довідку від виконавчої служби про несплату аліментів і не вимагатиме нотаріалки?? Чи може спробувати позбавити батьківський прав? Це реально , якщо дитині 16 років?

Заздалегідь дякую

Чому ні, підстави є. Звертайтесь до органу опіки та піклування із заявою. А потім до суду із позовом.

Аноним

Дякую. Насправді я вже раз пробувала позбавити батьківський прав, але мені суд відмовив по місцю мого фактичного проживання, оскільки заява і документи мають бути подані саме в той суд, де зареєстрований колишній чоловік. А він прописаний в Закарпатській обл.дуже далеко. Мені дійсно потрібно їхати туди півУкраїни , щоб подати заяву? Чи як це все відбувається зараз? Щиро Вам заздалегідь вдячна.

Ігор

а навіщо це вам? Живіть спокійно зробіть вигляд що його для вас теж немає! Якщо платить аліменти то добре, якщо не платить то теж добре, буде борг за аліментами і в старості він не зможе претендувати на те щоб ваша спільна дитина його доглядала? Чи може ви хочете йому насолити????

Аноним

Ігорю, ви не прочитали попередній мій запис. Моя дитина планує навчатися закордоном. Але потрібен нотаріальний дозвіл від батька для виїзду на навчання, а батько його не дасть. Це єдина причина . А так - то він давно для нас не існує

При написании ответа используется разметка Markdown.