3794 дня назадІрина

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чи має право дитина на спадок. Записана на батька, але не спілкуємося з ним, він був одружений на іншій жінці під час народження дитини, на аліменти не подавали, мали усну домовленість, але виконується частково. У нього ще є старша дочка. Чи має моя дитина право на якийсь спадок?

Що значить "винується частково"? Якщо батько дитини визнав себе батьком і записаний у свідоцтві про народження дитини як батько, то дитина матиме право на спадкування, незалежно від сплати чи несплати аліментів. незалежно від спілкування чи неспілкування з дитиною. Звісно, якщо батько не зробить заповіт на користь будь-кого. У разі ж наявності заповіту, якщо Ваша дитина на день смерті батька буде неповнолітня, вона, незалежно від змісту заповіту буде мати право на обов'язкову частку у спадщині.

Вибачте, "виконується".

Аноним

За відсутності заповіту на іншу особу, як спадкоємець першої черги.

Ірина (автор вопроса)

Дуже Вам дякую!

Аноним

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чи має право дитина на спадок. Записана на прізвище матері, по батькові його імя, але не спілкуємося з ним, на аліменти не подавали. Чи має моя дитина право на якийсь спадок?

Аноним

Підскажіть, рішення до цієї задачі
У 2000 році Ковальов покинув свою дружину з двома дітьми і переселився до Лупанової. Він постійно проживав у її квартирі і вів з нею спільне господарство. У 2003 році Лупанова народила дитину. Дізнавшись про це, дружина Ковальова, яка була адвокатом, відвідала породіллю у лікарні і заявила, щоб та не розраховувала на утримання від її чоловіка. Дружина Ковальова пояснила, що шлюб між нею і Ковальовим розірваний не був і дитина Лупанової народжена поза шлюбом, а отже Ковальов не може вважатись батьком цієї дитини.

Елена

Може. Якщо батьки не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається за заявою матері та батька дитини, за заявою чоловіка, який вважає себе батьком дитини

~= А Д В О К А Т =~

А при спорі з даного питання - потрібно буде встановити батьківство через суд та генетичну експертизу.

При написании ответа используется разметка Markdown.