3765 дней назадЕвгения

Мы с мужем покупаем квартиру. Часть денег дают его родители, часть - мои, еще часть - наши сбережения. Деньги родителей лежат на счетах в банках, наши - наличными у нас на руках. В свете требований о безналичном расчете, как нам оформить передачу денег продавцу? Надо ли с родительских счетов переводить на наши или пусть родители отдадут нам наличными? Ведь расплатиться с продавцом мы можем и путем внесения средств на его расчетный счет. Можно ли перевести сразу с родительских счетов на счет продавца, а нашу часть внести наличными? Если мы покупаем квартиру на двоих, надо ли нам вносить деньги по 50% от каждого, или все можно сделать от одного имени? И надо ли при этом оформить договор дарения? Сумма не мелкая, но налог при этом 0%.

Перше: хто Вам сказав, що податок при продажі 0%? Друге: в залежності від того, хто і скільки буде вносити грошей, будуть розподілені в подальшому частки у набутій власності. Тому раджу вже зараз подумати про майбутні можливі спори з приводу того, чия буде квартира. Третє: Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки за договором купівлі-продажу на суму, що перевищує 150 тис. грн, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та /або перерахування коштів на поточний рахунок одержувача (у тому числі на депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті). Тому 150 тис. можете дати готівкою, решту - на рахунок. Четверте: Якщо Ви хочете перераховувати гроші, то який може бути договір дарування? Договір дарування є безоплатним.

Евгения (автор вопроса)

Напевно, я неясно все описала. Податок при продажі нас не стосується, це стосується продавця. Податок 0% - малось на увазі при оформленні дарування грошових коштів від батьків нам, оскільки це перший ступінь споріднення, то податок на дарунок 0%. З Вашої відповіді я зрозуміла, що кошти на рахунок продавця необхідно вносити від двох, якщо ми хочемо оформити дану власність на двох. Відповідно, грошові кошти з рахунків батьків необхідно передати нам. Питання стоїть у тому, чи оформляти офіційно договори дарування грошових коштів від батьків кожному з нас?

Договір дарування грошей у вашому випадку не має сенсу, оскільки ви маєте намір оформити квартиру на двох. До того ж, договір дарування грошей, ще не є 100-відсотковою гарантією, що майно не буде ділитись. Самий вірний варіант - батьки придбавають на себе (когось одного), а потім дарять своєму сину (доньці). Але це вам ні до чого. У вашому випадку, необхідно зараз визначити частки внеску в купілю, щоб потім не було спору і оформляти договір купівлі-продажу.

в даруванні коштів не має сенсу. Укладайте договір на 2 покупців вас і чоловіка (визначаючи частки кожного і все).....

Аноним

Скажите пожалуйста, как поступить, как можно купить квартиру без согласия мужа, так как он далеко , а сделку нужно проводит быстро, может как-то что мне лично подарили деньги на покупку квартиры?

согласие его на покупку все равно потребуется

пусть его сделает у нотариуса и вам вышлет

~= А Д В О К А Т =~

Без согласия не оформят.

При написании ответа используется разметка Markdown.