3784 дня назаднадія

скажіть будь ласка. як краще зробити перепис майна.. мій дідусь хоче переписати майно як краще щоб він склав спадщину чи переписав або оформив дарування.. він хоче це зробити зараз але у нього є пільги. чи при переписі майна на іншу особу його пільги на газ і світло залишаться чи їх скасують?і яка форма переоформлення буде краща?

Як буде краще вирішувати вам чи дідусю. 1. ПРи даруванні ви власником майна стаєте відразу і можете ним розпоряджатись вільно. ПРи цьому якщо дідусь там буде проживати/буде прописаний то його пільги будуть збережені на комунальні послуги. 2. ПРи складанні заповіту чи без його в порядку спадкування ви можете переоформити це майно але після смерті дідуся. відповідно і розпоряджатись будете після смерті дідуся і оіормлення спадщини. ВІдповідно пільги скасовуються після його смерті на комунальні послуги.

Аноним

доброго дня,скажіть будь ласка як правельно поступити?мамин брат продав мені місце за 10 000 доларів,але документи ми хочемо зробити що він нам це місце дарує,як краще оформити даровано чи купля продажа,і який податок нам потрібно буде сплатити томущо в любому випадку ми будемо переписувати документи на половину тоїсть він половину грошей платить половину ми.

ньюанси обговоріть у нотаріуса

Аноним

а при розведенні як буде ділитись земельна подарована мені ділянка на якій стоїть гараж,а будинка небуло,а побудували з часом вже

Аноним

Батїко помер чи можна зразу переписати на одного з дітей!

потрібно вступати у права спадкування, Вам до нотаріуса, ніяких "одразу" не може бути

Аноним

мені 16 чи може на мене бабушка переписати квартиру і як лутше зробити дартвіну чи заповітом?

Аноним

добрий день, ми з чоловіком хочемо переписати з його батька на нього будинок, ми там прописані, а приватизацію робили на батька, як нам правильно поступити які потрібні документи, чи потрібно платити, бо деякі люди кажуть що з батька на сина безплатно переписують, а дехто каже що якісь вітсотки потрібно платити?

Добрый день. Переписать такого понятия нет, можно оформить сделку по отчуждению имущества, оформить договор дарения или купли-продажи. Ставка налога при дарении - 0%, при этом нужно будет заплатить за услуги нотариуса 1% от рыночной стоимости объекта недвижимости, примерно по деньгам сделка обойдется 2-3 тыс. грн., с учетом расходов на перерегистрацию права собственности и внесение сведений в реестр.

зовсім безоплатно не вийде. Зверніться разом з власником хати до нотаріуса та подайте документи на хату

Аноним

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, квартира приватизована на діда, бабу, їх сина і дочку, як переоформити і скільки буде коштувати дарча на сина? І чи можливо оформити дарчу на неповнолітніх дітей сина (онуків)?

При написании ответа используется разметка Markdown.