3761 день назадВалентин

Помер мій троюрідний дядько.У його власності перебував земельний пай.Дядько був одружений, син та дружина (вони не розведені) громадяни Росії проживають в Республіці Комі. Чи зможуть дружина або син успадкувати (втому числі переоформити на себе) землю? Якщо ні то чи зможу я стати спадкоємцем у випадку відмови решти від спадщини, а кошти за пай віддати його сину (дружині)?

Если жена и сын до 6-ти месяцев примут наследство, они смогут оформить наследство, только, согласно Земельного кодекса Украины, в течение года они должны будут продать этот пай. Также, есть вариант их отказа от наследства, в этом случае наследники последующих очередей будут иметь право на наследование. Если, кроме вас ближайших родственников нет, вы сможете унаследовать это имущество.

Валентин (автор вопроса)

Дякую

Вони можуть прийняти спадщину але їм протягом року потрібно буде відчужити цю землю. Якщо спадкоємці 1 черги по закону (дружина і діти) відмовляться від прийняття спадщини або не приймуть її протягом 6 місяців після смерті дядька то черга переходить до спадкоємців наступної черги (якщо це ви то можетет її успадкувати) а потім робити що хочете (на продаж земельних паїв накладено мораторій до 01.01.2016 року) тому продати ви її не зможете (якщо у вас є кошти щоб віддати спадкоємцям то можете і так зробити (або їм доведеться почекати з горошима)....

Максим

Здравствуйте, если можно подскажите ответ на мой вопрос. Отец умер 6 лет назад. Владел паем. Арендатор за это все время не менялся. Я был прописан с ним, но жил в другой стране. Сейчас оформляю наследство. У меня такой вопрос: после того как я оформлю наследство, то за какой срок мне будет должен выплатить арендную плату арендатор за использование пая? За все 6 лет после смерти отца? или есть какие то особенности? Заранее благодарен за ответ.

Володимир

Доброго дня. У 2013 році була зареєстрована спадкова справа, але свідоцтво на право спадщини оформлено у липні цього року. Є витяг з державного реєстру речових справ на нерухоме майно про реєстрацію права власності. Згідно з витягом є земельна ділянка(пай). У липні я підписав договір оренди землі.Нещодавно дізнався, що маю право на одержання орендної плати за весь період,тобто з 2013р.. Звернувшись до керівництва фірми з цим питанням почув у відповідь, що вони орендну плату сплачували і нічого мені платити не будуть. Сільська рада надала довідку, що земля з 2005 року обліковується як невитребувана та перебувала у користуванні колгоспу(правонаступник дана фірма з якою я заключив договір). Будь ласка, якщо можете дайти відповідь: чи маю я право на орендну плату за весь період; на які правові документи мені силатися . Заздалегіть вдячний за відповідь.

Светлана

Здравствуйте! В 2004 году умер мой отец, не оставив на земельный пай завещание.Спустя 11 лет я взялась оформить наследство ,спросив троих братьев о согласии(два из них живут в России ) никто не был против.А когда все справки сдала юристу.и назначили суд ,оказалось ,что нет одного заявления от брата( что суд рассмотрит дело без его присутствия) и суд перенесли на другое число,а брату отправили какие то документы ,где указано,что я сужусь за землю. А теперь брат ставит условия(что мне с этого будет) платить он не имеет с чего ,работать на этой земле тоже не буде,а я хотела забрать в натуре земельную делянку (пай) и работать на ней. Как мне быть,что делать дальше если он откажется занести это заявление (чтоб суд рассмотрел дело без его присутствия)? Какие документы снова мне собирать?Спасибо заранее!

Арина

за заповітом через суд мені виділено земельну ділянку пай сертифікат є, але на цей пай інша зовсім стороння людина виготовила державний акт що робити.

При написании ответа используется разметка Markdown.