3751 день назадДмитрий

Заемщик хочет меня посадить.операясь на статью о мошенничестве! Брал 23 тыс. гривен по расписке вернул 7 тыс. Он расписался в получении этой суммы на расписке.

тут шахрайства і близько нема. звичайні цивільно-правові відносини. Він може у Вас ці гроші стягнути у судовому порядку. Сподіваюся, що Ви розписки про повернення 7 ти. зберегли в себе???

Аноним

Дмитрий, скажіть будь ласка де брали гроші, бо нам з чоловіком треба терміново позичити. Дякую

Дмитрий, с Вас могут взыскать деньги только в судебном порядке, мошенничества не будет как состава преступления, .т.к. часть денег Вы вернули и на момент их получения не было у Вас умысла их не возвращать.

Виктор

Доброго часу доби, в даному випадку шахрайства не буде, оскільки відсутній склад злочину ! Дмитро якщо ви брали кошти під розписку вам необхідно за згодою сторін внести додаткові умови до розписки що до форс-мажорних обставин і шукати нову роботу ... .

Расписка не является договором займа, поэтому условий как в договоре она не предполагает.

Стаття 1047 ЦКУ Форма договору позики

 1. Договір позики укладається у письмовій  формі,  якщо  його

сума не менш як у десять разів перевищує встановлений законом розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, а у випадках, коли позикодавцем є юридична особа, - незалежно від суми.

 2. На  підтвердження  укладення  договору позики та його умов

може бути представлена розписка позичальника або інший документ, який посвідчує передання йому позикодавцем визначеної грошової суми або визначеної кількості речей.

Наразі спрощено розгляд справ позики, у позичальників більше немає можливості уникнути повернення позики за відсутності договору позики, якщо є належним чином оформлена розписка.

Александр Чепелюк

В даному випадку, Вам необхідно шукати роботу і домовитись з позикодавцем про розстрочку виплат, адже, якщо буде судовий процес по стягненню з Вас коштів, то не забувайте, що позикодавець має право стягнути з Вас 3 % річних за кожен день просторочки та інфляційні втрати, а отже, Вам все ж варто в даному випадку, знайти спільну мову з позикодавцем і шукати кошти для повернення...

Все зависит от содержания расписки, может надлежащим образом обязательство и не оформлено.

~= А Д В О К А Т =~

Вот. Нужно читать юристу документ, а не изощряться "гаданием по облакам". Если расписка типа "моя твоя не понимай", то и ничего не обеспечивает. А расписку ещё можно составлять в "улучшеном варианте" со свидетелями (которые также ставят подписи) - так было бы надёжнее.

Аноним

Балаушко! Люди чекали відповіді 1260 днів. А ти усіляку хрєнь писав де попало, - а зараз чого тут виліз? Рейтинг підняти?

1260 : 365 = 3.45 ))))))))))))))))))))))

обращайтесь на advocate-s@i.ua или САЙТ)))

~= А Д В О К А Т =~

Ні. Рейтинг і так високий. Не "піднімати", а підтримати. Просто питання видалось цікавим з архіву. А "хрень" всі пишуть. От і ти написав. То що тільки тобі можна? Адже ясно що на сайті всім можна писати що завгодно. Тим більше коли є доступ на форум різних дебілів-анонімів. Ні, це не про тебе, боронь Б-же. Викладачів не можна називати дебілами, бо вони хабарники і маньяки, а дебілами тільки прикидаються щоб краще маньячити.

~= А Д В О К А Т =~

Перепрошую правильно "дибіл"

Таки нет https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B1%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C

Аноним

Осла взнаєш по вухах, а дурня — по балачках.

~= А Д В О К А Т =~

Вот и именно...

~= А Д В О К А Т =~

Малось на увазі молодіжний сленг. Завелика честь - медичні наукові терміни вживати. По ньому "правильно" - "дібіл".

При написании ответа используется разметка Markdown.