3731 день назадАноним

Добрый день.Буду очень благодарна получить ответ на вопрос. Сейчас я работаю официально оформлена на ООО.Работаю на полную ставку. Мне предложили еще одну работу,где у меня будет больше зарплата и лучше должность.Там меня тоже могут оформить.Я хочу и могу работать по совместительству.(на двух работах).Однако на фирме,на которой я сейчас работаю,мне говорят,что по совместительству они могут оформить меня только на 0.5 ставки,хотя работу я буду выполнять в том же объеме. Скажите,правильно ли это и могу ли я быть оформлена на двух работах, и на полные ставки.Заранее спасибо.

Сумісник – це працівник, який працює неповний робочий день. У статті 1021 КЗпП зазначено, що працівники, які працюють за сумісництвом, отримують заробітну плату за фактично виконану роботу (оскільки передбачається, що сумісники працюють неповний робочий день або неповний робочий тиждень). Водночас робота за сумісництвом законодавством не обмежена ні кількістю трудових договорів про роботу за сумісництвом, які можуть укладати працівники, ні тривалістю роботи, яку працівник поєднує з основною. Тільки стосовно працівників державних підприємств установлено обмеження тривалості роботи за сумісництвом. Тобто, працівника за сумісництвом цілком можна брати і на повний робочий день. Можна брати сумісника хоч на годину, хоч на вісім годин на день, тобто приймаючи на роботу сумісника, можна оформити його на повну ставку або на якусь частину ставки, оплачуючи йому працю за фактично відпрацьований час. З власного досвіду - праця на декількох підприємствах, де загалом виходило 2,5 ставки і ніяких наслідків ні для працівника, ні для роботодавців.

Аноним

Буду дуже вдячна отримати від вас відповідь на мою сумнівну ситуацію: я працюю на підприємстві з приватною формою власності інженером на 1 ставку. але мені запропонувати роботу викладача а 1,5 ставки, але сумісників інститут, який має державну форму власності не розглядає тому я змушена оформитись офіційно. які для мене можуть бути наслідки з держпраці чи з яких інше організацій, якщо усі податки я сумлінно сплачую а кількість трудових книжок не обмежена закоконом.

~= А Д В О К А Т =~

Оформіть на "приватну" структуру іншу довірено для вас особу (якусь безробітну родичку чи добру знайому - таких зараз багато) і вирішите цю проблему. А оформленій людині ще й стаж "на халяву" буде йти - це і буде їй "плата" за згоду. Так багато хто робить.

При написании ответа используется разметка Markdown.