3702 дня назадНиколай

Суд ухвалив Григ..... Олену Олександрівнувизнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого п. 2.2 ст. 191 к.к. Українита призначити штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громодян. (850 грн.). Відповідно до вимог ст. 1 Закону України про амністію 2011р. звільнити Григ.... Олену Олександрівну від призначення покарання, впровадження у справі закрити.

Добрий вечір! Відповідно до ст. 88 ККУ, особа визнається такою, що має судимість, з дня набрання законної сили обвинувальним вироком і до погашення або зняття судимості. Судимість не може бути знята за законом про амністію. Але на даний час судимість вже вважається погашеною, оскільки відповідно до п.5 ст. 89 ККУ такими, що не мають судимості, визнаються особи, засуджені до основного покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадських робіт, виправних робіт або арешту, якщо вони протягом року з дня відбуття покарання (основного та додаткового) не вчинять нового злочину. З повагою, Полякова-Білоус Марина http://kompanion.biz/

Аноним

судимость автоматически погашена, так как, от наказания освобождение в силу акта амнистии. Но, анкетные данные она все таки слегка подпортила.

Освобождение по амнистии автоматически судимость не погашает, так что ответ Поляковой-Білоус Марины является верным, а Аноним - не прав.

Аноним (автор вопроса)

Спасибо за ответ.

При написании ответа используется разметка Markdown.