3727 дней назадАндрей

Здравствуйте, меня интересует, можно ли через суд направить алкоголика на принудительное лечение, или же забрать его прописку в квартире, человек живет с моей матерью, видет развратный образ жизни, курит, пьет в квартире, не дает спать по ночам, мать уже в критическом состоянии

Здравствуйте, Андрей! Прописку нельзя забрать, ее сейчас нет, а регистрация является обязательной. На принудительное лечение, только с заявы психиатра в суд.

Доброго дня!

За законом України «О наданні психіатричної допомоги» ні державна клініка, ні, тим паче, приватна не мають права на примусове лікування пацієнтів від алкоголізму або наркоманії. Примусове лікування можливе лише у тому випадку, коли міра тягаря наркотичного сп'яніння надає прямої загрози життю залежного.

Згідно ж цього Закону " Питання про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку вирішується судом за місцем проживання особи. Заява про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку направляється до суду лікарем-психіатром. До заяви, в якій повинні бути викладені підстави для надання особі амбулаторної психіатричної допомоги без її усвідомленої згоди та без згоди її законного представника, передбачені частиною другою цієї статті, додається висновок лікаря-сихіатра, який містить обгрунтування про необхідність надання особі такої допомоги. "

Висилення особи, яка має прописку можливо за рішенням суду. Процес доволі кропітний. Для цього треба зібрати ВАГОМІ докази. 1. Ваші докази 2 акт санітарно-епідеміологічної служби про поганий санітарний стан квартири (кімнати) сусідів 3 Протокол міліції пропорушення сусіда громадськго порядку 4 документ що підтверджує заборгованість сусідів за комунальні платежі 5 документальне підтвердження псування спільного майна будинку, а також майна інших мешканців (наприклад, затока сусідів знизу) 6 документальне підтвердження того, що з «неадекватними» сусідами проводилися бесіди про неприпустимість подібної поведінки (дане підтвердження може бути виражене в абсолютно різних формах). 7 інші докази, що підтверджують факти порушення прав і законних інтересів сусідів.

Після того, як всі наявні докази зібрані, необхідно скласти позовну заяву та подати всі документи до суду.

Для правильного оформлення пакету документів, можете звернутися до нашої юридичної фірми для отримання повної та змістовної консультації!

З повагою, Сативалдієв Рустам http://kompanion.biz/

При написании ответа используется разметка Markdown.