3724 дня назадТатьяна

Добрый день Подскажите пожалуйста, подавала на развод, развели..пришла получать решение и обнаружила что в нем стоит не правильная дата регистрации брака. Вернулась к судье с вопросом что делать, в ответ - пишите заявление на исправление ошибки. И вот, каким образом его написать..образца и перечня документов которые надо приложить к заявлению я не знаю. Подскажите пожалуйста, заранее спасибо.

Сергій (098)150-41-47

Напишіть в довільній формі - опишіть, яка помилка, який документ свідчить про зворотнє та просить виправити цю помилку в рішенні. А свідоцтво про реєстрацію шлюбу Ви напевне вже подавала під час судового розгляду про розлучення, тому ніяких документів подавати не треба.

Такое заявление пишется в произвольной форме: шапка (суд, стороны, номер дела, судья), название: "заява про виправлення описки в судовому рышенні". В мотивировке решения указываете, что было вынесено такое-то решение, после получения полного текста установлено наличие описки, а именно: неправильно указана дата...а следует указать такую-то. "У зв’язку із зазначеним, керуючись ст. 219 ЦПК України, прошу виправити описку в судовому рішенні, а саме в абз _стор. зазначити дару реєстрації шлюбу _ замість___. " Дата, подпись.

Стаття 219. Виправлення описок та арифметичних помилок у судовому рішенні

  1. Суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

  2. Заява про виправлення описок чи арифметичних помилок у судовому рішенні розглядається протягом десяти днів з дня її надходження.

  3. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала.

  4. Особи, які беруть участь у справі, повідомляються про час і місце засідання. Їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Татьяна (автор вопроса)

Спасибо большое И еще оплакивать пошлинные надо какие то? И документы какие то прикладывать?

Сергій (098)150-41-47

Нічого платити не треба. Просто напишіть заяву та зареєструйте в канцелярії суду. Щодо документів - див. відповідь вище.

Татьяна (автор вопроса)

Спасибо )

Сергій (098)150-41-47

Будь-ласка.

Татьяна (автор вопроса)

А свидетельство о браке у меня на руках, я могу подать заявление вместе с копией свидетельства о браке и копией решения суда?

Да, можете подать копии свидетельства и решения, в которое вносится изменения. Тогда в заявлении допишите "Додатки: 1) копія рішення; 2) копія свідоцтва...

Татьяна (автор вопроса)

А копию этого заявления надо прикладывать?

Сергій (098)150-41-47

Ні, не треба.

Аноним

Читайте также здесь о том как правильно исправлять ошибки в судебных решениях http://uadvokata.com.ua/kak-ispravit-oshibku-v-reshenii-suda-ili-prikaze/

При написании ответа используется разметка Markdown.