3722 дня назадАноним

Підкажіть як і до кого нам звернутися. У нас така ситуація батьки мого чоловіка хочуть забрати частину яка йому належить по закону, кажуть що віддадуть гроші за частку, але при цьому в квартирі приписана наша дитина і батьки наполягають на виписці дитини і чоловіка бо без виписки нотаріус незахоче підписати документи на частку. Підкажіть чи справді треба виписати дитину і чоловіка? Чи можна виписати після підписання документів на куплю продаж?

Насправді, для того, щоб нотаріус посвідчив угоду про відчуження квартири, в якій зареєстрована дитина, в пакеті документів потрібно надати дозвіл органу опіки і піклування. Однак, реєстрація в квартирі чоловіка не впливає на можливість оформлення договору. Таким чином, якщо матимете дозвіл від опіки відносно дитини - можете продавати квартиру, а потім зніматися з обліку. Інша справа, що потенційні покупці не зацікавлені купувати квартири з прописаними дітьми.

Аноним (автор вопроса)

Квартира залишається батькам чоловіка вони просто хочуть забрати частку чоловіка, щоб ми зїхали з квартири

Якщо вони хочуть викупити квартиру повністю, то прийдеться всіх виписати і отримати дозвіл органу опіки.

Відмовте їм в цьому. І застосувати ст.365 ЦК України батьки чоловіка не зможуть, так як у житлі зареєстрована дитина

Аноним (автор вопроса)

Всім дякую за допомогу

Так в чому питання? Ви не хочете віддавати частку? Чи не знаєте, як правильно це зробити? Якщо останнє - то відповідь вище, звертайтеся до органу опіки і піклування, чоловіка можете виписати після укладення договору

Аноним (автор вопроса)

Ми не знаємо як правильно зробити щоб нас просто не викінули на вулицю і без квартири і без грошей

Позбавити квартири Вас ніхто не зможе. На даний час нотаріус не оформить угоду до того моменту, поки ви не надасте йому підтвердження перерахування на Ваш рахунок коштів. Батькам доводьте, що з прописаними особами квартира відчужується, отримуйте висновок органу опіки і піклування.

Аноним (автор вопроса)

Всім велике дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.