3706 дней назадАноним

Доброго дня! Мене звати Юра. До мого батька звернулись родичі з проханням допомогти їм побудувати будинок. Договору ніякого не укладали. Все на словах, бо це родина. Нам були наданні готівкові кошти, на матеріали на роботу, на транспорт (передача грошей ніде це не фіксувалось). Будинок деревяний, збирається як конструктор. В процесі будівництва на кожному етапі всі ціни, все погоджувалось теж усно. Коли будинок був на завершальній стадії, і вже можна було везти його на земельну ділянку і складати його, замовник (родич) відмовляється і заявляє, що йому це не підходить, бо це для нього дорого і вимагає відати йому вкладені гроші. Це все тягнулось півроку, суперечки і т.д. Ми домовились, що будем продавати цей будинок і тоді віддамо гроші ( домовленість усна, ніде не фіксувалась). Так як ситуація в країні не стабільна будинок виявилось важко продати. Відповідно почались погрози із сторони замовника (родич). Він прислав невідомих нам людей, які погрожували фізичною розправою, заподіянню шкоди майну, якщо гроші не відамо до певної дати. Що робити і куди звертатись з даною ситуацією ? Дякую!

Аноним

Доброго дня. Підкажіть будь ласка що можна зробити в такій ситуації. У нас в будинку живе жінка яка прибирає сходові клітки і взагалі миє підлогу по поверхах. І звісно ж вимагає за це гроші кожного місяця. Прибирання доречі неякісне, брудною водою і 100 річною тряпкою.... Ми з чоловіком на той час недавно переїхали в цей будинок і не знали про цю "послугу". Жінка нам сказала щоб ми платили вже гроші бо вона й так вже 2 місяці мовчала. Мій чоловік одразу їй сказав що нам не потрібна ця послуга і ми платити за неї не будемо, бо цим взагалі-то має займатись ЖЕК. Їй це звісно ж не сподобалось і вона й далі (місяцями) вимагала з нас гроші, при цьому називаючи "падлюками"і назвала мого чоловіка "тупим созданием" коли він вкотре відмовився платити. Також вона пробувала вимагати ці гроші з моїх батьків коли вони приходили до нас в гості.Так от, мене дуже цікавить хто в цій ситуації все ж таки правий? І якщо раптом правда на нашій стороні, то як можна припинити ці вимагання за нав'язану послугу? Оскільки це вже триває більше року.

~= А Д В О К А Т =~

Просто не платіть, якщо не бажаєте, адже ви не зобов'язані. Або можете подати в поліцію "за вимагання"; в суд "за образи"; у податкову "за не сплату нею податків"; дільничому поліції "за антисоціальну поведінку"; в ЖЕК скаргу "за антисанітарне прибирання" тощо. А як же ви вирішуєте насправді "великі" проблеми, якщо "забуксували" та такій?

Анонім

Добрий день,мені потрібна допомога мене шантажують вимагають гроші ,куди мені звернутись..

Аноним

Меня незаконно уволили с роботы а теперь требуют сумму денег 6500 за какие то долги и одталкуются только на тетрадку с должниками Я работала в магазине продавцом Куда мне обратится

Аноним

Доброго дня)я працювала в магазині нe офіційно,і потім як рощиталась з мeнe вимагають долг,і іщe оталкуються на тeтратку з должниками,я робила продавцeм до коно мині звeрнуться?

~= А Д В О К А Т =~

В поліцію про кримінал.

 Стаття 189. Вимагання
1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб,...
Евген

Доброго дня. Під тиском і погрозами фізичних ушкоджень перевів на картку злоумистника 3000 гривень. Але мені здається, що історія отримає розвиток і цей злоумисник захоче іще. Маю задокументований переказ на його картку. Це було 2 тижні тому. Як мені правильно діяти у цій ситуації? Чи може бути доказом про вимагання грошей банківський переказ, і який строк подачі заяви після скоїного злочгрошей. Аудіозапису погроз не маю, і свідків також.

Доброго дня, Євген. Звернутись до поліції з заявою про злочин маєте право. При відсутності доказів відповідальності не буде. Факт переказу коштів не підтверджує вимагання грошей. Кошти можна повернути у судовому порядку, як отриманні особою без достатньої правової підстави, шляхом звернення до суду з позовом.

Аноним 99

Украина криминальная. Человек спрашивает -обращаться ли в Национальную Полицию, Прокуратуру, Внутреннюю безопасность Национальной Полиции. Приезжавшие -символ НЕУБитого Бандитизма и Лени Правохранителей -2 миллиона стволов у населения-и кто-о может днем работать на птицефабрике ,а ночью выезжать на Рейдерскую Атаку. Плуг нам в руки. Пишите заявления, нанимайте юриста ,адвоката. Открывайте уголовные производства по статье 214 Уголовно-Процессуального Кодекса Украины. Жалуйтесьв районную, областную,Генеральную Прокуратуру.

Играйте с нанявшим -ведь его упрятать за решетку Проще всего при грамотном юристе.

Аноним

Добрий день, підкажіть будь ласка що робити, викрали паспортні дані і понабирали кредитів в кантори "Гроші всім". Тепер постійно дзвонять всій родині, погрожують, вимагають кошти. Понаходили дані на всю родину. Писали заяви в поліцію а дзвінки і погрози не зупинились...щас погрожують продати будинок батьків і продати комусь борги.. Підкажіть будь ласка що робити!

Аноним

Добрий день, підкажіть будь ласка що робити,працювала неофіційно продавцем після переоблік маю мінус,я його не брала,роботодавець погрожує розправою бандитів та вимагає гроші.

Аноним

Рекомендуйте работодателю обратиться в суд . С вас - Заявление в полицию о вымогательстве и в областную инспекцию по труду с требованием проверить данное предприятие по факту работы не официально оформленных работников - штраф мало не покажется.

~= А Д В О К А Т =~

Однак бандити не злякаються теперішню поліцію, яка ніяк реально не працює. Тому подбайте все ж про свою безпеку. Краще тимчасово змінити місце фактичного проживання (з часом все забудеться). А те, що працювала неофіційно - то й заяву про звільнення подавати не потрібно, просто "зникаєте" і все.

Аноним

Добрий день шо робити з онлайн кредитами які платили але вже не в змозі Телфонують погрожують я готова сплатити борг без тих скажених відсотків

Доброго дня. З кредитним боргом потрібно розбиратися, враховуючи всі обставини його отримання, і виходячи з вчинених Вами вже дій, проблеми з МФО і колекторами можна вирішити законними способами, і знизити так званий борг до розміру тіла кредиту (отриманої суми), або ж значно зменшити пропоновану Вам суму вимоги.

~= А Д В О К А Т =~

Але коли погрожують, то це вже кримінал. Але це потрібно вміло оформити, тоді може й без судів обійдеться.

Аноним

Мені погрожують вимагаютьи гроші шо робити

Аноним

Мені погрожують вимагаютьи гроші шо робити

Аноним

Доброго дня. Скажіть Будь ласка, що робити коли поліцейський вимагає гроші

~= А Д В О К А Т =~

Це злочин! Потрібно звертатись до ДБР про злочин поліцейського - то їх підслідність.

Аноним

Якщо людина вимагае кошти ранише за домовленисть ипоширюе плитки про боржника тобто нише життя що робити пидкажить будьласка

Аноним

Деньги брались без каких либо письменных договоров и человек раньше времени требует с угрозами и процентами что делать?

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно розбиратись персонально, потрібен діалог, а не короткі повідомлення на даному форумі.

Аноним

Доброго вечора бандит виманив обманним путьом 7000$ У мене є должник який взяв у мене товар на 6500$ під реалізацію продав весь товар гроші не повернув знайома придложила що у неї є знайомий який поїде до должніка і поговоре з ним щоб він повернув в ітозі бандит начав сочіняти казки що мій должнік гроші не віддасть тому що їх немає і дає нам квартиру ніби щоб продати і повернути свої гроші і це продолжалось брехні покамісь не витягнув 7000$ що в такій ситуації можна зробити цей бандит раніше сидів в тюрмі

При написании ответа используется разметка Markdown.