3699 дней назадСлава

Добрий день! В гуртожитку всі кімнати приватизовані крім однієї. міськвиконкомом надано статус гуртожитку житлового будинку. проте не вирішено питання відносно однієї кімнати(квартири) де зареєстровані три сімї.По факту проживає лише одна сімя. Інші зареєстровані та перебувають на обліку по квартирні черзі у міськвиконкому. Розподіл даної кімнати одній з цих сімей не можливо через відсутність згоди. Адміністрація ніяких мір не приймає щодо розподілу. Як можливо приватизувати кімнату за сімєю яка проживає в кімнаті по факту без згоди прописаних осіб в ній.???

Сергій (098)150-41-47

Приватизувати кімнату в гуртожитку мають право лише особи, які не лише зареєстровані, а й фактично проживають в кімнаті.

Слава (автор вопроса)

Як можна цей факт підтвердити....щоб по закону, ....створити комісію? якщо так то з кого?...гуртожиток належав швейні фабриці, яка обанкротилась, а арбітражний керуючий пропав. І дотого ж гуртожиток весь крім однієї кімнати приватизований!.... Наперед вдячний за відповіді.

Сергій (098)150-41-47

Думаю, що Вам треба звернутися до відповідного органу приватизації та/або наглядову раду з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках при виконкому. Можливо треба буде звернутися з позовом про зняття з реєстрації осіб, які зареєстровані в гуртожитку, але не фактично не проживають там.

Аноним

Підскажіть, будь-ласка, чи маю я та члени моєї сімї право приватизувати кімнату в гуртожитку, якщо я вже маю інше приватизоване житло?

якщо своє право на приватизацію ви використали в повному обсязі то звісно такого права не маєте.....

Маша

Доброго дня!Я проживаю в гуртожитку,яке належить училищу і не є приватизованим,але на 2поверхах проживають сім'ї.Я хочу перейти в іншу більшу кімнату з жінкою яка там проживала і ще на даний час по договору рахується..я договорилася вона не проти,але директор училища і комендант недозволяють.Що мені робити?Що буде якщо я сама без їх відома переберуся з дітьми і чоловіком до тієї кімнати,так як жінка мені ключі віддала?

Людмила

Доброго дня! Проживаю з сімєю в гуртожитку з 2001 року. Ордер виписаний на чоловіка прописані ми з чоловіком і наша дочка . Дочці 18 років. Учоловіка є ще право власность на квартиру куплену за власні кошти. Скажіть будьласка чи можемо ми приватизувать кімнату в гуртожитку?

Андрій

В моїй неприватизованій кімнаті прописано 3 особи: я, хлопець і ще один хлопець, який одружився. Довгий час я проживав там один. І раптом заявляється одружений хлопець і заявляє, що він буде там мешкати разом із дружиною і вже почав гіпсокартоном переділяти кімнату. Кімната 24 метри. На всі зауваження, що його дії незаконні ві не звертає уваги. Підкажіть як діяти?

~= А Д В О К А Т =~

Змиритись з тим, що він має такі ж права як і ви. А щодо дружини, то він скаже, що вона там не живе, а скажімо, знаходиться тимчасово "в гостях" і має на це право. Ці спори завжди болючі і універсального рецепта не існує. Треба домовлятись або потрібно було "виписати" його раніше за непроживання там більше 6 місяців через суд, але ви цей варіант упустили. І взагалі не зрозуміло що це за житло: гуртожиток? То потрібно знати його статус (сімейний чи не сімейний тощо). Можна теоретично і зараз через суд встановлювати використання приміщення між проживаючими, але це практично ні до чого нормального не призведе. Краще зняти окреме житло (чи придбати його) і тоді проблем з поділами не буде.

При написании ответа используется разметка Markdown.