3701 день назадАноним

что делать если он не работает

Вячеслав 0962618708

звертайтесь до суду відносно стягненя аліментів в примусовому порядку.....зверніться до юриста чи адвоката він допоможе у написанні позову......в такому разі стягненням аліментів буде займатись ДВС для виконання рішення, вразі простроченої заборгованості можливо вжити міри: пеня, притягнення до кримінальної відповідальності боржника. Також претендувати на соц.допомогу.....!

подавайте позов до суду і просіть стягнути аліменти, відповідно до ст. 183 , 184 СК УКраїни..., потім по рішенню суда беріть виконачий лист і передавайте його до ДВС для примусового виконання....

Те, що чоловік не працює - його проблеми. Він зобовязаний утримувати дитину і аліменти стягнуть все одно. Якщо чоловік ніде не працює, або має нерегулярний, мінливий дохід, суд вправі стягнути аліменти в твердій грошовій сумі. І якщо така сума буде меншою за 30% прожиткового мінімуму дитини відповідного віку, то різницю отримаєте в органах соцзахисту (див. ст. 184 Сімейного Кодексу України). Але, як правило, суди призначають цих 30% повністю. Однак якщо чоловік не має наміру платити взагалі, то краще отримати соцдопомогу.

При написании ответа используется разметка Markdown.